Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Într-o localitate din România s-a înscris un singur primar în cursă, din partea PSD 
WhatsApp
În România încă mai există comune cu primării și instituții finanțate de la bugetul de stat, deși numărul locuitorilor nu mai atinge nici măcar 100 de persoane. 

Doar un singur candidat și-a depus candidatura pentru funcția de primar în comuna Bătrâna. Sergiu Ciprian Pascotesc este membru al Partidului Social Democrat (PSD), conform datelor oficiale furnizate de Biroul Electoral de Circumscripție 22 Bătrâna.

Pentru posturile de consilieri locali, a fost înregistrată o singură listă, propusă de PSD, care cuprinde 12 persoane pentru cele 9 mandate disponibile în Consiliul Local Bătrâna.

"Numărul total de alegători în comuna Bătrâna este de 89 de persoane. Procesul electoral va decurge conform planului, iar secția de votare va fi amenajată la sediul Primăriei comunei Bătrâna", a declarat președintele BEC Bătrâna, judecătoarea Cristina Ella Badistru.

Comuna Bătrâna, una atipică

 

Comuna Bătrâna se găsește în Munții Poiana Ruscă, la o altitudine de 960 de metri, la aproximativ 70 de kilometri distanță de municipiul Deva și este compusă din patru sate.

Conform afirmațiilor primarului în funcție, Radu Herciu, în satul Piatra nu mai există locuitori, în Răchițaua mai sunt trei gospodării cu rezidenți permanenți, iar în Fața Roșie sunt șase gospodării care sunt locuite pe tot parcursul anului. Niciunul dintre cele trei sate nu beneficiază de rețea electrică. În ceea ce privește satul Bătrâna, acesta găzduiește aproximativ 90 de locuitori permanenți.

"Cea mai mare problemă a locuitorilor comunei Bătrâna este drumul de acces, care şi acum se află într-o stare proastă. Toţi oamenii se plâng de acest drum, o problemă pe care nu am reuşit să o rezolv în toţi anii în care am condus această mică şi frumoasă comunitate. Pe de altă parte, am reuşit să asfaltăm 90% din drumurile comunale din Bătrâna, să avem o reţea de apă curentă, iluminat public pe corpuri LED. Între satele Răchiţaua, Piatra şi Faţa Roşie am reuşit să pietruim drumurile de legătură", a adăugat edilul local.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel