Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Industria de catering din Germania, amenințată cu un nou val de falimente: Peste 15.000 de restaurante s-ar putea închide
WhatsApp
Multe companii de catering din Germania nu și-au recăpătat puterea anterioară după pandemia Covid. Le lipsesc atât personalul, cât și clienții dispuși să cheltuiască. Acum vor crește și taxele.
Industria de catering din Germania, amenințată cu un nou val de falimente. Peste 15.000 de restaurante s-ar putea închide. Sursa foto: freepik.com

Industria de catering din Germania este amenințată cu un nou val de falimente din cauza crizei COVID și a clienților reticenți. Potrivit serviciului de informații financiare CRIF, peste 15.000 de restaurante, pub-uri, snack-baruri și cafenele din Germania sunt în prezent expuse riscului de insolvență.

Există, de asemenea, o lipsă de personal, ceea ce a dus la un program de funcționare mai scurt. Creșterea prețurilor la energie și alimente, precum și lipsa de personal aduc probleme industriei. Acum, conform dorințelor coaliției guvernamentale federale, TVA-ul la alimentele din restaurante, care a fost redus de la 19 la sută la 7 la sută în timpul pandemiei COVID, ar trebui să fie ridicat din nou la rata normală la 1 ianuarie 2024.

Potrivit CRIF, una din opt companii din industria de catering (12,6 la sută) este acum amenințată cu falimentul, iar tendința continuă să crească. Datorită revenirii planificate la cota normală de TVA la alimente la începutul anului, observatorii din industrie se așteaptă la noi falimente.

„Creșterea TVA-ului va agrava și mai mult situația, în special pentru unitățile de catering care se confruntă deja cu probleme financiare”, a explicat directorul general al CRIF, Frank Schlein. Înainte de pandemie, doar 10,7% dintre companii erau considerate cu risc de insolvență.

Anul acesta, Schlein se așteaptă la aproximativ 1.600 de cazuri de insolvență în industria de catering, cu 36,5 la sută mai mult decât în ​​2022. „În anul viitor, insolvența în industria de catering va continua să crească”, a prezis expertul financiar.2. Industria ... (industria-de-catering-din-germania--amenintata-cu-un-nou-val-de-falimente_33793100.jpg)

Asociația Dehoga nu a renunțat încă la speranța unei taxe reduse definitiv pe alimente, explică directorul general Ingrid Hartges. De zeci de ani, oamenii au cerut un tratament fiscal egal al alimentelor în restaurante și cafenele cu mâncare la pachet, de exemplu în supermarketuri și livrări de alimente. „Nu poate fi cazul ca doar alimentele de pe farfuriile noastre de porțelan să fie impozitate cu 19 la sută de la 1 ianuarie. Echitatea fiscală arată diferit”, a declarat Hartges pentru dpa.

 

Vânzări sub nivelul din 2019

 

Potrivit cifrelor Oficiului Federal de Statistică, chiar și cu cota de impozitare mai mică, vânzările ajustate în funcție de preț ale companiilor în septembrie au fost cu 12,6 la sută sub nivelul din 2019. Puciurile orientate spre băuturi au fost deosebit de puternic afectate, deoarece cu greu au putut să beneficieze de reducerea TVA la alimente care a fost redusă între timp. În zona de servire a băuturilor, veniturile au scăzut cu 34,5% în decurs de patru ani. Restaurantele, pub-urile și cafenelele au trebuit să facă față unui decalaj de 8,1 la sută.

Odată cu scăderea vânzărilor și după blocări temporare, și numărul de angajați a scăzut. În septembrie, a fost cu 4,0 la sută mai mare decât în ​​urmă cu un an, dar încă cu 6,7 la sută sub nivelul de dinainte de criză din 2019. În lupta pentru personal, care a devenit mai rar în timpul pandemiei, companiile nu se pot bucura de un potențial de câștig bun, în ciuda unor creșteri de tarife se referă. . Potrivit Oficiului Federal, exact jumătate dintre angajații de catering au lucrat cu salarii mici în octombrie 2022 - comparativ cu 15,2% în economie în ansamblu.

Prin urmare, sindicatul NGG consideră că deficitul de forță de muncă este o creație proprie. „Fără profesioniști în restaurante, bucătari și specialiști care să mențină magazinul în funcțiune, orele de deschidere vor trebui să fie și mai scurte, iar meniurile vor trebui să fie și mai mici în viitor, ceea ce înseamnă că vânzările vor continua să scadă”, avertizează șeful NGG Guido Zeitler.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel