Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Industria cărnii din Germania, grav afectată de inflaţie, în special în ceea ce priveşte carnea de porc
WhatsApp
Industria cărnii din Germania ar putea fi puternic perturbată de inflaţie, în special în ceea ce priveşte carnea de porc. 

Este o industrie în care lucrează şi mulţi români, iar experţii spun că un număr mare de crescători de porci renunţă la afaceri din cauza preţurilor ridicate, ceea ce va reduce activitatea în abatoare şi se va reflecta pe rafturile goale din magazine. 

Experţii din industria germană a cărnii spun că oamenii sunt încă pe deplin conştienţi de faptul că inflaţia ridicată poate duce şi la rafturi goale în magazine. Hubert Kelliger membru al Consiliului de Administraţie al Asociaţiei germane a Industriei Cărnii avertizează că împuţinarea produselor din carne este previzibilă.

Penuria este încurajată de numărul mare de crescători de animale care renunţă la afaceri sau reduc numărul de porci pentru îngrăşare. Aceasta aduce automat la blocaje în aprovizionare din cauza întârzierilor, pentru că pur şi simplu nu se produce mai mult, spune Kelliger.

Pe de altă parte, costurile de producţie crescute şi reducerea produselor din carne disponibile vor duce la noi creşteri de preţuri. Indicele inflaţiei a urcat la 10,4% în Germania în luna octombrie, faţă de anul precedent, cea mai mare creştere a preţurilor de consum din ultimii 30 de ani.

Preţurile alimentelor au crescut cu o rată peste medie, de 20,3% în octombrie, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut. Peţurile la energie au fost, însă, cu 43% mai mari. De altfel, costurile enorme cu energia determină tot mai mulţi măcelari, următorii în lanţul de producţie după fermieri, să renunţe la afaceri.

Asociaţia Germană a Macelarilor avertizează că până şi afacerile profitabile sunt în prezent îngenunchiate, aceasta fiind o situaţie ameninţătoare, potrivit Rador.

Germania amână plafonarea prețurilor la gaze și energie electrică

 

Guvernul german amână decizia privind o plafonare a prețurilor la gaze și electricitate, care fusese planificată pentru vineri, a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului.

Germania face un pas înapoi în ceea ce privește plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze naturale. Din cauza complexității proiectului și a consultărilor necesare cu Uniunea Europeană, probabil că nu va fi posibilă trimiterea chestiunii la cabinet în această săptămână, a declarat purtătorul de cuvânt în cadrul unei conferințe de presă obișnuite de luni.

Cu toate acestea, obiectivul este ca întregul proiect să fie aprobat de camera superioară a parlamentului Bundesrat (n.r. a doua Cameră a Parlamentului Federal German) la începutul lunii decembrie, a mai spus purtătorul de cuvânt, citat de Reuters. 

Autoritățile din Germania întocmesc planuri de urgență pentru a face față unei pene de curent

 

Autoritățile germane își intensifică pregătirile pentru livrări de numerar în cazul unei pene de curent pentru a menține economia în funcțiune, au declarat patru persoane implicate, în timp ce națiunea se pregătește pentru astfel de evenimente generate de războiul din Ucraina, scrie Reuters.

Planurile includ ca Bundesbank, banca centrală a Germaniei, să acumuleze lichidități suplimentare pentru a face față unei creșteri bruște a cererii, și să limiteze retragerile, a declarat o sursă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel