Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
India dezvoltă primul său vaccin împotriva cancerului de col uterin
WhatsApp
Serum Institute of India (SII), cel mai mare producător de vaccinuri din lume, a dezvoltat primul vaccin împotriva cancerului de col uterin din țară, care va ajunge pe piață în curând, au anunțat joi compania și guvernul.
New York pune capăt obligativității vaccinului COVID-19 pentru angajații orașului / Foto: Unsplash

Cancerul de col uterin este al patrulea cel mai răspândit cancer în rândul femeilor la nivel mondial, cu un număr estimat de 604.000 de cazuri noi și 342.000 de decese în 2020, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. Aproximativ 90% din cazurile noi și din decesele la nivel mondial au avut loc în țările cu venituri mici și medii în acel an.

Două tipuri de papilomavirus uman (HPV), 16 și 18, sunt responsabile pentru cel puțin 70% dintre cancerele de col uterin, iar Departamentul de Biotehnologie din India a declarat că vaccinul indian va acționa asupra tipurilor de HPV 16 și 18, precum și 6 și 11.

 

Merck & Co (MRK.N) și GSK Plc (GSK.L) sunt principalii producători de vaccinuri împotriva HPV

 

"Vaccinul dezvoltat la nivel național va face ca țara noastră să fie autosuficientă în reducerea mortalității feminine cauzate de cancerul de col uterin", a declarat directorul executiv al SII, Adar Poonawalla, într-un comunicat conform Reuters.

El a declarat reporterilor că vaccinul va fi pus în vânzare în câteva luni, mai întâi pentru piața indiană și apoi pentru cea mondială. Prețul acestuia ar putea fi cuprins între 200 și 400 de rupii (2,51 și 5,03 dolari), iar compania va urmări să producă aproximativ 200 de milioane de doze în doi ani, a declarat Poonawalla, citat de partenerul Reuters, potrivit ANI.

Vaccinul va fi administrat prin injectare în două doze în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani și în trei doze pentru cei cu vârste cuprinse între 15 și 26 de ani.

Vezi și:

Un grup de cercetători din Italia a descoperit un vaccin anti-cancer „foarte promițător”

 

Un grup de cercetători din Italia a descoperit un vaccin anti-cancer capabil să declanşeze răspunsuri ale sistemului imunitar la tumori şi care poate creşte eficacitatea medicamentelor utilizate în imunoterapie.

Descoperirea a fost realizată de cercetătorii în domeniul mecanismelor imuno-regulatoare de la Armenise-Harvard din cadrul Institutului Italian de Medicină Genomică (IIGM), informează Știrile PRO TV. Vaccinul foloseşte un virus ca un cal troian, au spus ei, instruind sistemul imunitar să recunoască celulele canceroase. Echipa de cercetare are sediul la Fundaţia de Oncologie IRCCS din Piemont, la Candiolo, în apropiere de Torino.

Descoperirea a fost descrisă într-o lucrare publicată în jurnalul Science Translational Medicine. Cercetarea a fost realizată în colaborare cu compania italiano-elveţiană de biotehnologie Nouscom.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel