Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Îndepărtează ușor rugina de pe podeaua terasei: iată soluțiile rapide pentru gresie și marmură
WhatsApp
Întotdeauna ai probleme cu terasa, care are pete de rugină? Descoperă soluția potrivită pentru tine. 
Îndepărtează ușor rugina de pe podeaua terasei, iată soluțiile rapide pentru gresie și marmură. Sursa foto: freepik.com

În câteva mișcări și cu remedii naturiste vei scăpa de rugină și vei reda strălucire suprafețelor.

Terasa casei este cu adevărat confortabilă pentru o cină cu prietenii, mai ales vara. Astfel, terasa este des exploatată, dar apare riscul ca să o găsești murdară și invadat de rugină. Acesta este tocmai unul dintre cei mai înverșunați dușmani care reapare cu o regularitate extraordinară. Pentru a scăpa de rugină, te poți baza pe remediile naturale, care sunt ieftine și sigure pentru sănătate.

Cele mai eficiente trucuri simple de a scăpa de căldură în timp ce dormiți

Dacă găsești dungi sau pete maronii pe podeaua terasei, probabil că este rugină. Această substanță se formează în principal din cauza oxidării fierului. Contactul cu obiectele din fier ar putea genera petele de rugină.

Deci nu trebuie să excludem că scaunele, mesele și suportul pentru uscarea hainelor sunt responsabile de apariția petelor de rugină. În afară de asta, nici vremea rea ​​nu te ajută.

Ploaia și grindina pot compromite suprafața teraselor, mai ales dacă acestea nu sunt protejate corespunzător. În cele din urmă, fii atent la îngrășămintele pe care le folosești pentru plantele pe care le ții pe terasă. Acestea conțin de obicei urme de sulfat feros, un element care ar putea favoriza oxidarea.

 

Cum să îndepărtezi rugina de pe podeaua terasei fără efort

 

Un remediu valabil pentru podelele lucioase și nu foarte poroase este oțetul alb. Umezește cu oțet o cârpă de lână și șterge zonele afectate. După aproximativ o jumătate de oră șterge din nou suprafețele cu apă curată.

Mirosuri urâte în baie? Încearcă o metodă japoneză pentru un parfum persistent

Dacă suprafața terasei este din marmură, te poți baza pe sare fină. Pune o mână de sare pe petele de rugină și lasă-o să acționeze o zi. Între timp, pata ar trebui să se absoarbă și să dispară definitiv. Terminați procesul clătind bine podeaua.

Ce se întâmplă dacă pardoseala este din gresie sau ceramică? În aceste cazuri, bicarbonatul de sodiu își este de ajutor.

Amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu cu două linguri de suc de lămâie pentru a crea o pastă. Întindeți pasta pe zonele murdare și așteaptă să-și facă efectul timp de aproximativ patru ore. Ulterior, spală suprafața și vei vedea că va fi ca nouă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel