Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Indemnizaţie unică, cuprinsă între 200 şi 300 de euro, pentru pensionari. Guvernul elen a adoptat azi măsura
WhatsApp
Grecia va acorda pensionarilor săi o indemnizaţie unică, care ar urma să coste bugetul statului aproximativ 300 de milioane de euro, a declarat marţi premierul Kyriakos Mitsotakis, transmite Bloomberg.

Indemnizaţia va fi acordată 'ţinând cont de spaţiul fiscal disponibil', a precizat Kyriakos Mitsotakis. Premierul grec a subliniat că pensionarii care nu au beneficiat de nicio majorare la finele lui 2022, atunci când Guvernul le-a crescut pensiile, vor beneficia acum de indemnizaţia unică.

Fiecare persoană care este eligibilă să primească această indemnizaţie suplimentară ar urma să primească o sumă cuprinsă între 200 şi 300 de euro, în funcţie de nivelul pensiei sale, a adăugat Kyriakos Mitsotakis, potrivit Agerpres.

Indemnizaţie unică, cuprinsă între 200 şi 300 de euro, pentru pensionari

 

În condițiile în care unii pensionari au primit creșteri ale beneficiilor de până la 74 de cenți pe lună din cauza unei "diferențe personale" între ei și alții în ceea ce privește alocația lunară, Mitsotakis a declarat că cei excluși vor primi un bonus unic.

Acest lucru ar afecta aproximativ 140.000 de pensionari care nu au primit nicio creștere sau prestație suplimentară, chiar dacă mulți dintre ei primeau doar plăți lunare modeste de la stat.

Majoritatea pensionarilor au avut parte de o creștere de 7,75%, prima în mai mult de un deceniu, după ce beneficiile au fost ținute în jos în timpul unei crize economice care a adus măsuri de austeritate atașate la 326 miliarde de euro (350,63 miliarde de dolari) în trei planuri de salvare internaționale, potrivit The National Herald.

Guvernul elen a adoptat azi măsura



Numărul beneficiarilor finali pentru ajutorul pentru cei excluși va determina și valoarea prestației, văzută ca fiind de până la 300 de euro (322,67 dolari), în timp ce alții care s-au calificat pentru creșteri lunare vor fi plătiți pe viață.

Au fost 910.000 de pensionari care, din cauza existenței unei diferențe personale în pensiile lor principale, nu au primit nicio majorare în 2023 și nici un cec de inflație pentru prima de Crăciun.

Asta pentru că pensiile lor sunt mai mari de 800 de euro (860,44 dolari) pe lună, într-o perioadă în care inflația crește vertiginos, chiriile cresc vertiginos și prețurile la alimente sar în sus, inclusiv o taxă pe valoarea adăugată (TVA) de 24% pentru alimente.

Aproximativ 40.000 de pensionari vor primi un avans de 100 de euro (107,56 dolari) până la 15 martie pentru pensia suplimentară, și chiar retroactiv, atât timp cât a trecut de la emiterea pensiei principale.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel