Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Incendiu într-un spital COVID din Ploiești: Doi MORȚI - FOTO
WhatsApp
Doi bărbați, de 74 și 75 de ani, au încetat din viață înttr-un incendiu care a avut loc în această dimineață la spitalul suport COVID Movila Vulpii din Ploiești. 15 pacienți au fost evacuați la Spitalul Județean Ploiești. Cei 15 au patologie COVID, toți depindeau de oxigen cu debit mare.

O angajată a spitalului, care a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului, este transferată la Spitalul Floreasca din București, a declarat Mădălin Ipatie, managerul SAJ Prahova, la Digi24.

Trei pacienți, care erau stabili, au refuzat trasferul către Spitalul Județean.

Incendiul, lichidat, s-a manifestat într-un salon de la parterul clădirii, pe o suprafață de aproximativ 20 mp.

La fata locului au fost mobilizați 57 de pompieri militari, 6 autospeciale de lucru cu apă și spuma, un echipaj de descarcerare și 20 ambulante.

incendiu-spital-covid-ploiesti-2

Ministerul Sănătății: în secție se aflau internați 20 de pacienți

 

În secția exterioară de boli infecțioase a Spitalului Județean Ploiești, unde în acestă dimineață a avut loc un incendiu soldat cu două victime, se aflau internați 20 de paciență, anunță Ministerul Sănătății.

Ministerul spune că 16 persoane sunt evacuate și transferate către Spitalul Județean Ploiești (15 pacienți și un cadru medical).

Este și o victimă care este transferată la Spitalul de Urgență Floreasca și care are arsuri pe o suprafață de sub 50% din suprafața corporală, conform primelor evaluări. Ceilalți pacienți sunt stabili și vor fi evaluați în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești.

Ministrul Sănătății, Cseke Attila ține legatura cu Raed Arafat, șeful DSU, mai spune comunicatul ministerului.

Arafat: Incendiul a fost lichidat în 3 minute

 

Incendiul de la spitalul din Ploiești a fost anunțat la ora 4 și un sfert, echipele de intervenție au ajuns în 10 minute și au lichidat focul în trei minute, a declarat joi dimineață secretarul de stat Raed Arafat, ajuns la fața locului.

Celelalte pavilioane ale spitalului nu au fost afectate de incendiu, existând doar o problemă, cu încălzirea, care urmează să fie remediată, a declarat secretarul de stat.

incendiu-romania-pompieri-romania

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel