Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Două din zece firme ar putea să se închidă, dacă Rusia întrerupe definitiv furnizarea gazelor naturale
WhatsApp
În Italia, 2 din 10 firme ar putea să se închidă în cazul în care Rusia şi-ar întrerupe definitiv furnizarea de gaze în Peninsulă. 

Avertismentul vine din partea preşedintelui Confindustria, Carlo Bonomi, asociaţia care grupează principalele companii italiene din domeniul manofacturării şi serviciilor. Mai ales în condiţiile electorale în care se află ţara, Carlo Bonomi a făcut apel la actualul guvern să intervină cu măsuri, înainte de a se produce un cutremur economic, după cum s-a exprimat el. 

„În cazul în care Rusia ar suspenda complet livrarea de gaze, am avea o gaură de 4 miliarde de metri cubi care rămâne descoperite şi de stocurile naţionale de 90 % şi, prin urmare, dacă aceste 4 miliarde s-ar pierde, ar însemna să închidem aproape o cincime din industria italiană“, este semnalul de alarmă tras de preşedintele Confindustria, Carlo Bonomi.

„Trebuie să ne gândim, în cel mai rău caz, la o strategie de raţionalizare, cu o alegere politică asupra căreia cerem o mare responsabilitate, deoarece închiderea sistemului industrial înseamnă să punem în pericol mii de companii şi locuri de muncă“, mai spune Carlo Bonomi.

În Italia, două din 10 firme ar putea să se închidă dacă Rusia întrerupe definitiv furnizarea gazelor în Peninsulă

 

Situaţia actuală prin care trece Italia, dar şi alte ţări europene, este comparată de Bonomi cu un cutremur economic, iar aşteptarea unui nou guvern, care abia la începutul lunii noiembrie ar putea fi numită, ar provoca o adevărată tragedie în peninsula.

„Ne confruntăm cu un cutremur economic. Actualul guvern poate şi trebuie să acţioneze în această privinţă. Nu putem aştepta două luni, timpul alocat noului Executiv, care ar însemna punerea în pericol a sistemului industrial italian, a veniturilor şi a locurilor de muncă ale familiilor“, continuă preşedintele Confindustria.

Reducerea temperaturii cu un grad şi încălzirea cu o oră mai puţin seara, începând cu luna octombrie, aceasta este recomandarea valabilă atât pentru locuinţe, cât şi pentru instituţiile publice, transmisă deja de astăzi de ministru italian al tranziţiei ecologice, Roberto Cingolani, aceasta în aşteptarea unui amplu plan de sprijin pentru întreprinderi, în care se precizează că va fi redus costul energiei, plan care va fi prezentat săptămâna viitoare.

Preşedintele Confindustria, Carlo Bonomi: Ne confruntăm cu un cutremur economic

 

La rândul său, ministrul de externe, Luigi di Maio, a anunţat că se lucrează la un decret pentru a calma creşterea preţurilor facturilor şi a explicat: ''este o intervenţie necesară pentru a ne susţine familiile pe termen imediat, dar trebuie să lucrăm pentru a obţine un plafon al preţului la gaz, pentru a opri speculaţiile ruseşti şi pentru a opri creşterea facturilor şi pe termen lung'' - a mai comentat şeful diplomaţiei de la Roma, Luigi di Maio, titrează Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel