Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Imunitatea la infecţia cu Coronavirus durează cel puţin jumătate de an
WhatsApp
Imunitatea la infecţia cu SARS-CoV-2 poate dura cel puţin şase luni, potrivit unui studiu publicat luni de revista Nature şi realizat asupra a 87 de persoane care au fost infectate cu acest tip de coronavirus, relatează EFE.
Foto ILUSTRATIV

Studiul relevă că nivelul celulelor B de memorie specifică (a căror misiune este de a apăra organismul de viitoare agresiuni ale acestui patogen generând anticorpi împotriva SARS-CoV-2) s-a menţinut constant pe întreaga perioadă a studiului.

Rezultatele sugerează că persoanele care au fost în prealabil infectate cu SARS-CoV-2 pot genera un răspuns rapid şi eficient dacă vor mai fi expuse la virus.

Sistemul imunitar uman răspunde la infecţie producând anticorpi care pot neutraliza specific agentul infecţios.

S-a demonstrat că anticorpii umani împotriva SARS-CoV-2 protejează împotriva infecţiei pe modele animale.

 

Imunitatea poate dura până la şase luni



Nivelurile acestor gen de anticorpi se pot reduce cu timpul, dar celulele B de memorie, aşa cum sugerează şi numele îşi "amintesc" de agentul infecţios şi pot incita sistemul imunitar să producă aceiaşi anticorpi în caz de reinfectare.

Michel Nussenzweig şi colegii săi de la Rockefeller University din New York au studiat 87 de persoane cu diagnostic confirmat de COVID-19 timp de 1,3 şi 6,2 luni de la infectarea cu SARS-CoV-2 şi au remarcat că, deşi activitatea anticorpilor neutralizatori scade cu timpul, numărul celulelor B de memorie rămâne neschimbat.

De asemenea, autorii au observat că anticorpii produşi de aceste celule sunt mai puternici decât anticorpii originali şi pot fi mai rezistenţi la mutaţiile proteinei cu ajutorul căreia virusul pătrunde în celulă.

Aceste observaţii arată că celulele B de memorie au capacitatea de a evolua în prezenţa unor mici cantităţi de agent viral persistent (mici proteine ale virusului ce pot fi detectate de sistemul imunitar).

Prezenţa şi evoluţia continuă a celulelor B de memorie sugerează că persoanele care au fost diagnosticate cu COVID-19 sunt capabile să producă rapid anticorpi puternici neutralizatori în cazul reinfectării cu SARS-CoV-2, au conchis autorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel