Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ilan Laufer și Alex Coita și-au făcut partid: "Vrem să intrăm în Parlament în 2020"
WhatsApp
Fostul ministru al Mediului de Afaceri, Ilan Laufer, a lansat, joi, la Cluj-Napoca, proiectul politic Platforma Social Liberală. Potrivit acestuia, obiectivul partidului, aflat în procedură de înființare, este intrarea în Parlament în 2020. 

Ilan Laufer a declarat, joi, la lansarea Platformei Social Liberale, că partidul va avea un proiect special pentru România, cu un nou mod de a face politică.

"Am lansat la Cluj-Napoca Platforma Social Liberală care reprezintă un proiect politic de centru, de orientare social-liberală, pro-europeană și euro-atlantică, și urmăm toate procedurile legale pentru a obține actele privind înființarea partidului. Platforma își propune să devină un factor integrator, să fim un partid care să integreze scena politică românească și să vină cu un proiect special pentru România, cu un nou mod de a face politică. Vom trece de la ideea de ură și dezbinare, instaurată în societatea românească, și ne propunem să punem capăt războiului româno-român. Șansele de a avea candidați la alegerile locale de anul viitor sunt mici, dar căutăm variante să avem candidați, obiectivul nostru numărul unu fiind intrarea în Parlament în 2020", a spus Laufer.

Acesta a precizat este dispus la o colaborare și cu PSD, și cu PNL, pentru a se găsi numitorul comun astfel încât să fie aduse la aceeași masă atât partidele mari, cât și cele mici, pentru a promova proiecte naționale.

Platforma a lansat și proiectul de țară „România 10 în 10" care cuprinde principalele 10 măsuri care vor fi luate în următorii 10 ani pentru a duce România în primele 10 economii ale Europei.

„Ne dorim în această perioadă dublarea veniturilor populației, iar salariul mediu să ajungă la 1600 de euro, pentru a atinge puterea de cumpărare similară cu nivelul Spaniei și Italiei, să avem o lege a repatrierii și integrării unui milion de români din diaspora până în 2025, introducerea serviciului militar după model scandinav, pentru o perioadă de 6 luni, unde tinerii absolvenți de liceu pot învăța ce înseamnă disciplină și unitate", a mai spus Laufer.

Proiectul de țară mai prevede digitalizarea completă a interacțiunii cetățeanului cu administrația, după model coreean, lansarea unei consultări naționale privind modificarea imnului de stat, care nu mai face față vremurilor, sau accelerarea procesului de înzestrare a Armatei Române.

Platforma Social Liberală a fost lansată de Ilan Laufer împreună cu politologul Alexandru Ion Coita, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor și consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel