Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iarna nemulțumirilor: MILIOANE de oameni ar putea ieși în stradă în următoarele luni pentru mărirea salariilor
WhatsApp
Urmează o "iarnă a nemulțumirilor" în aproximativ toată Europa, cu greve în masă care implică milioane de lucrători care cer mărirea salariilor. De asemenea, Marea Britanie a primit o nouă lovitură politică, de data aceasta din partea Congresului Sindicatelor (TUC), în ceea ce ar putea fi cea mai militantă confruntare cu guvernul din anii 1970 încoace. 
Foto ILUSTRATIV

Avertismentul teribil cu privire la proteste în masă a venit în momentul în care TUC a deschis astăzi conferința sa întârziată de la Brighton și înainte de un vot decisiv privind acțiunile sindicale, care va avea loc miercuri. 

Dacă votul este susținut, ar însemna că lucrătorii esențiali din sectorul public - profesorii, asistentele medicale și medicii debutanți - se vor număra printre cei care se vor alătura grevei în masă. 

 

Medicii, profesorii și fabricanții de sicrie sunt în favoarea grevei

 

Unele grupuri au fost deja de acord cu acțiuni de protest, iar fabricanții de sicrie de la singura unitate de producție a Co-op din Marea Britanie au fost de acord să renunțe la muncă în urma unei dispute legate de salarii, ceea ce a dus la "oprirea completă" a producției. 

Între timp, sindicatul care îi reprezintă pe profesorii din țară a dezvăluit că mai mult de jumătate dintre directorii de școli sunt în favoarea grevei, în contextul în care nivelul de "furie și disperare" în rândul personalului școlar este în creștere. 

"Atunci când muncitorii nu vor avea altă opțiune decât să voteze pentru grevă pentru salarii decente, eu spun: "Să-i dăm drumul".  

Printre cei care urmează să fie supuși la vot se numără și directorii de școli. Paul Whiteman, secretarul general al Asociației naționale a directorilor de școli (NAHT), a declarat că membrii sindicatului i-au spus că 'nu pot continua să își conducă școlile în condițiile actuale', iar 'neglijarea' salariilor și a finanțării 'erodează' educația.

 

Fabricanții de sicrie au promis că se vor alătura grevei, oprind 'complet' producția

 

Aproximativ 50 de muncitori de la fabrica Co-op cu sediul în Bogmoor Place, Glasgow, au respins o ofertă salarială despre care sindicatul lor, Unite, a declarat că reprezintă o reducere salarială 'în termeni reali'.

Co-op Funeralcare este una dintre cele mai mari firme de pompe funebre din Marea Britanie. Angajații vor ieși în stradă începând cu 31 octombrie, în fiecare zi, până pe 7 noiembrie, când acțiunea se va încheia.

Secretarul general al sindicatului Unite, Sharon Graham, a declarat: "Co-op se bazează pe faptul că este diferită de angajatorii răi; nu ar trebui să propună o reducere a salariilor în termeni reali pentru angajații săi de la Funeralcare, mai ales când își pot permite să plătească corect.”

"Îi vom sprijini pe deplin pe membrii noștri din Co-op în lupta lor pentru locuri de muncă, salarii și condiții mai bune".

 

Salariile lucrătorilor din sectorul public au fost reduse și beneficiile au fost tăiate

 

Plafonul pentru bonusurile bancherilor a fost ridicat în timp ce salariile lucrătorilor din sectorul public au fost reduse și beneficiile au fost tăiate, descriind acest lucru ca fiind "Robin Hood în sens invers".

Șeful sindicatului a adăugat: "Am un mesaj pentru Liz Truss: Oamenii care muncesc sunt mândri de locurile de muncă pe care le facem; muncim din greu. Lucrăm cele mai multe ore de muncă din Europa.

Cu toate acestea, datorită celor 12 ani de guvernare a partidului dumneavoastră, milioane de oameni se luptă să ajungă la sfârșit de lună. Nu avem nevoie de lecții despre cum să muncim mai mult. Această țară are nevoie de un plan adecvat pentru o creștere mai echitabilă și mai ecologică.”

 

Liderul TUC a declarat că, în condițiile în care inflația este de două cifre, țara nu are nevoie de restricții salariale

 

'Este timpul pentru restricționarea profitului', a spus ea. „Contribuabilii au ajutat afacerile cu facturile lor. Acum este timpul să oblige afacerile să își facă partea lor. Fără disponibilizări în această iarnă.

Să avem o taxă mai mare pe câștiguri neașteptate pentru giganții lacomi din domeniul energiei și nu doar să-i salvăm, ci să-i aducem în proprietate publică. Este timpul să facem ceea ce trebuie cu oamenii care ne-au făcut mândri.

Ei ne-au ajutat să trecem peste pandemie și le suntem datori. Oferiți-le funcționarilor publici o creștere reală a salariilor acum.”, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel