Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Horoscop Chinezesc 2021. Începe anul Bivolului de Metal mâine, 12 februarie: Cum a fost stabilită ordinea semnelor din zodiac și care este zodia ta
WhatsApp
Horoscop Chinezesc 2021. De mâine, 12 februarie,  începe anul Bivolului de Metal, odată cu prima zi a Anului Nou Chinezesc.  Iată care este zodia ta în funcție de anul nașterii, raportat la începutul zodiacului oriental și sum s-a stabilit ordinea celor 12 semne din horoscop.
Horoscop Chinezesc 2021

Anul Nou Chinezesc începe pe 12 februarie, atunci când începe și Anul Bivolului, ieșind din Anul Șobolanului. Așadar, cei născuți între 12 februarie și 31 ianuarie 2022, vor fi conduși de al doilea semn al horoscopului chinezesc - Bivolul.

Conform horoscopului chinezesc, bivolii  muncesc din greu și sunt, de asemenea, inteligenți, fiabili, sinceri, discreți și nu caută niciodată laude sau centrul atenției. Acest lucru le ascunde deseori talentele, dar vor câștiga recunoaștere prin munca lor grea. Bivolii  sunt cunoscuți pentru sârguință, fiabilitate, tărie și hotărâre.

Te-ar putea interesa și: Horoscop Chinezesc 2021. Compatibilitatea între cele 12 semne: Dragonul nu se înțelege bine cu cei din aceeași zodie

Având o natură cinstită, ei sunt patrioți au idealuri și ambiții pentru viață și acordă importanță familiei și muncii. Ei cred că fiecare ar trebui să facă ceea ce li se cere și să rămână în limitele lor. Deși sunt amabili, le este greu să înțeleagă convingerea folosind patosul. Rareori își pierd cumpătul, gândesc logic și sunt mari lideri.

Anul acesta, numerele norocoase vor fi 1 și 4; precum și conjugările lor: 14 și 41. Culorile norocoase sunt alb, galben și verde și se recomandă evitarea albastrului. În ceea ce privește florile, cele care vor aduce noroc conform acestei tradiții sunt lalelele, floarea de piersic și așa-numita glorie a dimineții.  

Care este originea Anului Nou Chinezesc? 

 

Cu siguranță mulți se întreabă de ce Anul Nou Chinezesc nu coincide niciodată cu calendarul gregorian, care este cel care ne guvernează și asta pentru că cel asiatic urmează începutul ciclului lunar, adică începe cu prima lună nouă a anului, care cade întotdeauna la o dată diferită, dar se încadrează în general între 20 ianuarie și 20 februarie. 

Un an chinezesc începe la a doua sau a treia Lună Nouă după solstițiul de iarnă (în funcție de numărul de Luni Noi dintre două solstiții de iarnă). În calendarul chinezesc, o lună începe în ziua cu Lună Nouă ("Luna Neagră"), iar un an poate fi compus din 12 sau 13 luni. Un an chinezesc obișnuit are 12 luni și, respectiv, 383-385 zile. La fiecare 2 sau 3 ani, anul are 13 luni și 383-385 zile și este numit "an intercalat".

Ce semn sunt în Horoscopul chinezesc?

 

Fiecărui an din calendarul chinezesc îi este asociat un nume compus din două parți: o ramură terestră și o tulpină celestă.

Ramurile terestre sunt cele 12 animale din zodiacul chinezesc: Zi (Șobolan); Chou (Bivol); Yin (Tigru); Mao (Iepure); Chen (Dragon); Si (Șarpe); Wu (Cal); Wei (Capră); Shen (Maimuță); You (Cocoș); Xu (Câine); Hai (Mistreț).

Există 10 tulpini celeste: Jia (lemn - în stare naturală); Yi (lemn - prelucrat); Bing (foc - natural); Ding (foc - artificial); Wu (pământ - sol natural); Ji (pământ - lut prelucrat); Geng (metal - în stare naturală, minereu); Xin (metal - prelucrat); Ren (apă - curgătoare); Gui (apă - stătătoare).

Vezi și: Horoscop chinezesc 2021. Anul Bivolului de Metal: Culorile norocoase pentru fiecare semn din zodiacul chinezesc

Conform credințelor chinezești cele 12 animale care reprezintă horoscopul chinezesc au fost selectate de Împăratul de Jad sau Conducătorul cerului în conformitate cu ordinea în care au ajuns la întâlnirea pe care a convocat-o.  Legenda spune că animalele trebuiau să traverseze un râu, iar șobolanul a fost primul care a ajuns, pe spatele bivolui. Astfel, tigrul, iepurele, balaurul, șarpele, calul, capra, maimuța, cocoșul, câinele și porcul au ajuns până la finalizarea celor 12 luni ale anului. Povestea spune că pisica nu a sosit pentru că a fost înșelată de șobolan, de unde și veșnica „dușmănie“ între cele două animale.

Ciclul 78 din Calendarul Han

 

Iată mai jos calendarul zodiacului Chinezesc. Trebuie menționat că în prezent suntem în ciclul al 78-lea. Un ciclu durează 60 de ani și este generat prin combinarea cel două componente într-o succesiune relativ complicată. Pe scurt, fiecare ciclu sexagenar din zodiacul chinezesc începe cu anul Șobolanului de Lemn (Jia Zi) și se încheie cu anul Mistrețului de Apă (Gui Hai). Anul 2020 a fost anul Șobolanului de Metal. Toți cei născuți între 25 ianuarie 2020 și 11 februarie 2021 sunt născuți sub acest semn.

Mai jos aveți  datele de începere ale Anului Chinezesc începând cu 1924, din care puteți afla care este semnul dumneavoastră în zodiacul chinezesc, în funcție de data în care a fost prima zi a Anului Nou Chinezesc.

2. -imagine fara descriere- (zodiac-chinezesc.png)

Dacă și-a plăcut acest articol, te-ar putea interesa și: Horoscop rune 8-14 februarie 2021, pentru toate zodiile, cu Mihai Voropchievici: Taurii vor afla un adevăr care le va marca viața

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel