Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șapte angajați ai Spitalului din Miercurea Ciuc, confirmați pozitiv cu noul coronavirus
WhatsApp
Șapte angajați ai Secției de cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus. Internările pe cardiologie au fost suspendate. 

Conducerea spitalului anunță că aceștia sunt internați pe secțiile dedicate îngrijirii pacienților cu COVID-19, se simt bine și au simptome ușoare.

Cei 31 de pacienți internați pe secția de cardiologie au fost testați la internare și toți au avut rezultate negative. Aceste teste au fost repetate miercuri.

Pentru siguranța pacienților, spitalul a suspendat internările pe secția de cardiologie și s-a suspendat activitatea în ambulatoriul de specialitate până la finalizarea anchetelor epidemiologice.

Dr. Sergiu Sîngeorzan, medic șef epidemiolog, a precizat că este în derulare o anchetă internă pentru a stabili cum s-au infectat angajații spitalului - asistente și un registrator medical.

Primele concluzii arată că infectarea s-ar fi produs în afara spitalului, nu în timpul de muncă al angajaților.

Medicul șef al secției de cardiologie, Balogh Csaba-István, a recomandat pacienților care au probleme cardiace acute să se adreseze Unității de Primiri Urgențe (UPU) a spitalului, în condițiile în care linia de gardă de cardiologie funcționează în continuare.

Bolnavii cronici cu programare la ambulatoriul de specialitate vor fi anunțați telefonic despre situația apărută.

De asemenea, spitalul îi va contacta pe pacienții care au fost internați în ultima săptămâna la secția de cardiologie, iar starea lor va fi urmărită și, dacă va fi necesar, vor fi testați, potrivit Mediafax.

Pe secțiile dedicate îngrijirii pacienților cu coronavirus ale Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc sunt internați 76 de pacienți confirmați sau suspecți de această infecție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel