Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Haos pe aeroportul din Berlin: zborurile programate pentru ziua de miercuri, ANULATE din cauza grevei personalului
WhatsApp
Angajaţii aeroportului BER din Berlin au intrat miercuri în grevă pentru a cere majorarea salariilor, astfel că operatorul singurului aeroport din capitala Germaniei a fost nevoit să anuleze toate zborurile programate pentru ziua de miercuri, transmite Reuters.
Germania. Haos pe un aeroport din Berlin

Ca urmare a acestei dispute, aproximativ 300 de decolări şi aterizări nu vor mai fi posibile ceea ce ar urma să afecteze aproximativ 35.000 de pasageri, a informat într-un comunicat operatorul aeroportului BER. Printre cele mai importante companii aeriene care utilizează aeroportul BER sunt EasyJet Plc şi Deutsche Lufthansa AG.

Sindicatul Verdi a cerut personalului de la sol, agenţilor de securitate şi angajaţilor operatorului aeroportuar BER să organizeze o grevă de avertisment pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de propunerile făcute de echipa manageriale la precedentele runde de negocierile salariale colective.

Zborurile programate pe aeroportul din Berlin pentru miercuri, anulate

 

Verdi vrea o majorarea salarială de 500 de euro pe lună pentru personalul de la sol pe parcursul următoarelor 12 luni precum şi bonusuri mai mari pentru agenţii de securitate care lucrează în week-end şi de sărbătorile publice. Aeroportul internaţional Berlin-Brandenburg a fost inaugurat în 2020, după opt ani de întârzieri.

Peste 19 milioane de pasageri au trecut prin acest aeroport în 2020, comparativ cu cei aproape 49 de milioane de pasageri care au tranzitat anul trecut prin aeroportul de la Frankfurt. Traficul aerian şi-a revenit după pandemie, o cerere explozivă fiind înregistrată în special în cazul călătoriilor de agrement.

Această creştere a provocat haos în aeroporturile din Europa după ce operatorii aeroporturilor şi personalul de la sol au avut dificultăţi în a face faţă cererii, potrivit Agerpres.

Un avion care venea din Germania a ratat aterizarea la Suceava, din cauza ceții

 

Un zbor din Memmingen, Germania, ar fi trebuit să aterizeze duminică la aeroportul din Suceava, dar acest lucru nu a putut fi realizat din cauza ceții.

"Datorită temperaturilor extrem de ridicate din ultimele zile, fenomenul de ceață a reapărut în zona aeroportului nostru dimineața aceasta, iar vizibilitatea scăzută a făcut imposibilă aterizarea zborului companiei Wizz Air de la Memmingen (Munchen Vest), care a fost redirecționat către aeroportul din Iași. Pasagerii vor fi transportați cu autocarele la Suceava", informează aeroportul "Ștefan cel Mare" din Suceava.

Decizia de a anula, reprograma sau devia un zbor către un alt aeroport aparține strict companiei aeriene. De asemenea, compania se ocupă de toate formalitățile legate de transport și cazare pentru pasagerii afectați de întârzieri, anulări sau reprogramări ale zborurilor.

"Reamintim pasagerilor că vor fi informați prin toate mijloacele disponibile din partea operatorilor aerieni (sms, e-mail, etc), precum și de către personalul de la check-in prin informări la ghișeele check-in și prin sistemul audio", spun reprezentanții aeroportului din Suceava.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel