Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Haos în armata Rusiei. Militarii au înotat disperați într-un râu ca să scape de un atac al Ucrainei
WhatsApp
Este un haos total în armata Rusiei. Noi date arată că soldații au fost nevoiți să înoate pentru a-și putea salva viața. 

Trupele rusești au încercat să înoate până la țărm într-o traversare eșuată a unui râu din Ucraina după ce au fost atacate de militarii ucraineni. Imaginile aeriene surprinse de forțele ucrainene arată amploarea pagubelor, anunță BBC.

Rușii și-au început tentativa de traversare a râului Siversky Donets pe 8 mai. Traversarea trebuia să fie făcută de două companii de soldați și 30 de unități de echipament, inclusiv tancuri, vehicule de luptă de infanterie și transportoare blindate de trupe, potrivit serviciului ucrainean de informații InformNapalm.

Imediat ce rușii au început traversarea, forțele ucrainene au distrus podul de pontoane, iar trupele rusești „au căzut în capcană", a precizat serviciul.

Ucraina susține că a ucis peste 1000 de soldați în acest atac

 

Militarii ruși au suferit pierderi grele și multe trupe au încercat să scape și să înoate spre celălalt mal, dar ucrainenii au deschis imediat focul asupra lor, a adăugat acesta.

Acesta a precizat că s-a tras asupra unui tanc care a încercat să ajungă pe podul de pontoane din apă și s-a „răsturnat" pe o parte, iar altele au fost distruse, adăugând că membrii echipajului s-au înecat.

Peste 70 de unități de echipament militar rusesc au fost pierdute în urma traversării nereușite, iar Ucraina susține că peste 1.000 de soldați ar fi putut fi uciși, relatează Mediafax. 

Rușii se retrag din Harkov

 

Armata rusă se retrage din Harkov, al doilea oraş al Ucrainei, asupra căruia şi-a intensificat bombardamentele în ultimele zile, relatează vineri cotidianul american The New York Times, preluat de EFE.

Ziarul, care citează surse oficiale ucrainene şi ale aliaţilor occidentali, dă asigurări că ruşii au pierdut teren în această regiune care se învecinează cu Donbasul, unde se află autoproclamatele republici proruse Doneţk şi Lugansk, ambele recunoscute de Moscova.

De altfel, armata rusă caută să controleze Harkovul pentru a-şi putea asigura succesul ofensivei pe care a lansat-o în aceste două regiuni proruse.

Dacă această stare de fapt se va confirma, atunci ar reprezenta unul "dintre cele mai mari eşecuri suferite de Rusia de la retragerea sa din Kiev, luna trecută".

Autorităţile ucrainene cred că acum Kremlinul îşi va redirecţiona cel mai probabil trupele către sud-est, unde se pare că îşi consolidează forţele în Izium, oraş pe care l-au capturat luna trecută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel