Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Guvernul britanic vânează fraudele din pandemie. Cheltuielile "eronate" ar putea depăși 180 de milioane de lire sterline
WhatsApp
Unitatea de combatere a fraudelor din Marea Britanie și-a reluat activitatea cu puteri depline, unul din scopurile instituției fiind să recupereze fondurile publice cheltuite eronat în perioada pandemiei. Competențele autorității au fost limitate anterior de Trezoreria condusă de Rishi Sunak, fostul ministru britanic de Finanțe.   
Marea Britanie. Unitatea guvernamentală antifraudă vânează până la 180 de milioane de lire sterline din banii contribuabililor pierduți din cauza sprijinului Covid

Autoritatea pentru combaterea fraudei în sectorul public trebuia să-și înceapă activitatea luna trecută pentru a ajuta la recuperarea a milioane de lire sterline din banii contribuabililor care au fost deturnați în mod eronat, inclusiv prin intermediul împrumuturilor de sprijin COVID.

Dar, în ultimul moment, atribuțiile sale au fost drastic diluate de către oficialii Trezoreriei, inclusiv prin eliminarea capacității sale de a informa direct miniștrii, astfel că prezentarea sa planificată a fost anulată.

Cu toate acestea, de când Sunak a demisionat din funcția de cancelar, Biroul Cabinetului a câștigat lupta din culise cu privire la puterile unității de fraudă, iar aceasta va fi lansată astăzi, cu mandatul său prevăzut din nou, scrie publicația britanică Daily Mail.

Jacob Rees-Mogg, Ministrul pentru oportunitățile Brexit și eficiență guvernamentală, a declarat: "Din păcate, au existat destul de multe fraude și, prin urmare, încercăm să ne asigurăm că, în viitor, sistemele nu vor mai permite ca frauda să fie introdusă atât de ușor și să o stoarcem din sistemul în care a avut loc deja”, conform Daily Mail.

 

Unitatea are ca obiectiv recuperarea fraudelor în valoare de 180 de milioane de lire sterline

 

Unitatea va costa 11 milioane de lire sterline în primul an de funcționare, dar are ca obiectiv recuperarea fraudelor în valoare de 180 de milioane de lire sterline.

"Este un randament foarte bun al cheltuielilor", a spus Rees-Mogg.

Având o misiune largă de descoperire a fraudelor din sectorul public, experții săi vor oferi sprijin specializat în toate departamentele din Whitehall și vor face schimb de date cu alți funcționari publici pentru a identifica tiparele de escrocherie.

Conform mandatului său restaurat, directorul executiv al unității va putea informa direct miniștrii, iar Trezoreria va trebui să o consulte în privința deciziilor majore.

O altă atribuție importantă care a fost recâștigată acum este aceea că va fi implicată de la început atunci când un departament elaborează un nou sistem care prezintă un risc ridicat de a fi vizat de fraudatori.

 

Guvernul va publica cât de multe din împrumuturile de sprijin Covid în valoare de miliarde de lire sterline au fost rambursate

 

De asemenea, luna viitoare, guvernul va face public un tablou de bord care va arăta cât de multe din împrumuturile de sprijin Covid în valoare de miliarde de lire sterline au fost rambursate, o cerință cheie a Lordului Agnew, care a demisionat din funcția de ministru din cauza frustrării legate de supravegherea "jalnică" a acestor programe.

Rees-Mogg a prezis că sume mari din banii acordați în cadrul împrumuturilor de recuperare pentru întreprinderile mici vor fi recuperate, după ce s-a estimat că 4,9 miliarde de lire sterline au fost pierdute din cauza fraudei.

El a spus că 'nivelurile relativ scăzute de presiune' vor face ca oamenii să își plătească împrumuturile înapoi, subliniind că 'oamenii care au ieșit în oraș și și-au cumpărat o mașină sport nu vor dori ca poliția să le bată la ușă'.

 

Noua unitate va fi încă necesară mult timp după ce fraudele din epoca Covid vor fi rezolvate

 

'Dacă vă gândiți că guvernul cheltuiește în fiecare an cea mai bună parte a unui trilion de lire sterline din banii contribuabililor, chiar și un mic procent din această sumă reprezintă o sumă foarte mare de bani. Acolo unde am greșit cu împrumuturile Covid și cu unii bani de permisie a fost că a fost pur și simplu foarte ușor pentru oameni să obțină mai mult decât aveau dreptul.

Nu trebuie să permitem ca acest lucru să se mai întâmple vreodată, iar PSFA îi va ajuta pe oameni să construiască sisteme care să îngreuneze situația pentru fraudatori”, spune Rees-Mogg.

O sursă guvernamentală a adăugat aseară: „Este vorba despre capacitatea de a returna banii contribuabililor și este un punct de principiu important. Astăzi este o victorie pentru contribuabilul britanic.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel