Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Grevă națională a transportului public în Italia, pe 5 octombrie: Orar de funcționare
WhatsApp
Transportul public local din Italia va fi perturbat de o grevă programată pentru sâmbătă - 5 octombrie. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Transportul public local din Italia va suferi perturbări din cauza unei greve naționale programate pentru sâmbătă, 5 octombrie. Acțiunea de protest, convocată de sindicatul Orsa Trasporti, va afecta toate orașele din țară, în special Napoli, Bologna și Roma.  Milano va fi singurul oraș fără manifestații, deoarece greva a fost anulată din motive de ordine publică.

Orsa Trasporti este un sindicat italian care reprezintă lucrătorii din sectorul transportului public, inclusiv șoferi de autobuze, tramvaie și personal de întreținere. Sindicatul se dedică apărării drepturilor angajaților, negociind contracte colective și promovând îmbunătățirea condițiilor de muncă în acest sector. De asemenea, Orsa Trasporti organizează greve și proteste pentru a atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă membrii săi, cum ar fi salariile scăzute și condițiile de muncă precare.

În contextul actual, manifestația a fost anunțată datorită nereînnoirii contractelor angajaților, care doresc să își exprime nemulțumirea față de condițiile de muncă tot mai dificile și salariile insuficiente.

Grevă națională în Italia - sâmbătă, 5 octombrie. Circulația autobuzelor, tramvaielor și a metrourilor va fi afectată

 

Greva va fi structurat diferit în funcție de oraș. De exemplu, În Roma, rețeaua Atac a anunțat că transportul public va funcționa până la ora 8:30 și între orele 17:00 și 20:00. Manifestația se va desfășura între 8:30 și 17:00, iar în noaptea de 4 spre 5 octombrie, autobuzele de noapte nu vor circula.

În Napoli, toate vehiculele gestionate de compania ANM vor fi afectate de grevă, iar serviciul va fi garantat exact ca în Roma, între orele 5:30-8:30 și 17:00-20:00. Ultimele plecări ale funicularului vor avea loc pe 4 octombrie la 23:40, iar activitatea acestuia va fi suspendată pe durata grevei.

Cât despre alte regiuni, în Emilia Romagna, angajații companiei SETA din Reggio Emilia, Modena și Piacenza vor participa la grevă, în timp ce în Trentino Alto Adige, personalul de călătorie va garanta serviciul în intervalele 5:30 - 8:30 și 16:00 - 19:00. La Bologna, greva va afecta serviciile de la 8:30 la 16:30 și de la 19:30 până la terminarea programului.

Cetățenii sunt sfătuiți să își găsească alte rute de transport, având în vedere perturbările programate în circulație din cauza grevei naționale. Aceștia ar trebui să se informeze în prealabil cu privire la orele de funcționare și alternativele disponibile pentru a evita inconveniențele generate de manifestație.

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel