Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Grecia. De mâine devine obligatorie purtarea a DOUĂ MĂȘTI de protecție în magazine și mijloace de transport
WhatsApp
Grecia impune de mâine, 24 decembrie, noi măsuri și restricții pentru combaterea coronavirusului și a valului cinci al pandemiei. Iată măsurile ce se aplică de mâine pentru măști, distracții, supermarketuri, transport în comun.

Noile măsuri intră în vigoare începând de vineri dimineață, 24 decembrie, a anunțat guvernul, în urma recomandărilor experților de a limita coronavirusul după apariția mutației Omicron. Măști peste tot în interior și în exterior, măști speciale sau măști duble în supermarketuri și în mijloacele de transport în comun, anularea evenimentelor festive pentru sărbători și o schimbare a testelor de coronavirus pentru cei care intră în Grecia. Măsuri care au confirmat pe deplin raportul raportat de ethnos.gr.

Noi măsuri, fără lockdown
 

Restricțiile fără lockdown au fost decise de guvern, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al guvernului, Yannis Economou. „Vom face tot ceea ce este necesar pentru ca mutația Omicron să o abordăm în cel mai bun mod posibil, fără panică, cântărind toate faptele, ascultând toate sugestiile și fără să ne complacem“, a declarat Economou. "Evident, persoanele care sunt vaccinate vor putea să-și viziteze familiile pentru a merge în piață să se distreze", a adăugat el, referindu-se la perioada sărbătorilor.

Noi măsuri în două "tranșe“


S-a considerat că este imperios necesar să se ia măsuri din cauza mutației Omicron, a subliniat Thanos Plevris. „Așa cum spunea ministrul Sănătății, Grecia a trăit intensitatea valului de mutație Delta, iar în ultimele săptămâni am fost în recesiune, dar în același timp a avut loc o răspândire a mutației Omicron. În ultimele două zile s-a înregistrat o creștere a numărului de cazuri pe care încercăm să le descifrăm dacă este legat de confuzie sau dacă în același timp există și omicron în spatele Delta. Datele pe care le avem despre omicron indică faptul că, în ceea ce privește transmisibilitatea, este foarte, foarte mare. Există unele semnale optimiste, dar în următoarele 10-15 zile vom avea o imagine mai clară și, prin urmare, s-a considerat că este imperios necesar să acționăm", a precizat Thanos Plevris.

Măsurile vor fi luate în două "tranșe". De mâine, vineri, 24 decembrie, până pe 2 ianuarie, iar din 3 ianuarie se vor aplica mai multe.

 

Începând de vineri, 24 decembrie, de la ora 6 dimineața, se vor aplica următoarele noi măsuri:

 

* Măști obligatorii peste tot în interior și în exterior. Acest lucru este valabil și pentru tot ce ține de divertisment și săli de sport.
* Mască dublă sau protecție ridicată KN95 în supermarketuri și în transportul public.
* Nu sunt permise evenimente publice în zilele de sărbători legale
* Călătorii, dincolo de testul PCR de 72 de ore sau de testul rapid de 24 de ore, deoarece există indicii că boala apare după această perioadă, sunt obligați să repete testul în a doua zi și a patra zi de la intrarea în țară
* Recomandare puternică pentru a testa înainte de orice eveniment social

Plevris a precizat că, la 27 decembrie, comitetul de experți se va reuni din nou pentru a recomanda noi măsuri pentru evenimentele sportive și pentru telemuncă, care se vor aplica începând cu 3 ianuarie. În niciun caz acestea nu vor include o închidere, a subliniat ministrul Sănătății. 

Se remarcă faptul că pe tabelul pentru cel de-al doilea pachet de măsuri, așa cum au raportat OPEN și Sofia Fassoulakis, se află telemuncă de cel puțin 50% în sectorul public și privat, modificări ale ratelor de ocupare în magazinele comerciale, precum și modificări ale orelor de funcționare a restaurantelor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel