Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Grecia a pierdut în acest an peste 500.000 de turiști din cauza dezastrelor naturale
WhatsApp
Din cauza dezastrelor naturale care au lovit țara și din cauza inflației, care a limitat venitul turiștilor, Grecia a pierdut, vara trecută, 500 de mii de turiști străini și 1,2 miliarde de euro din veniturile încasate.
Grecia a pierdut 500 de mii de turiști din cauza dezastrelor naturale. Sursa - Pexels

Datele au fost prezentate în raportul despre turism al departamentului de Analiză Economică al Băncii Naționale a Greciei, citat de Kathimerini.

Per total, anul acesta Grecia a primit mai mulți turiști străini față de 2019. Dar dacă te uiți la lunile de vară, în timp ce iunie și iulie au înregistrat o creștere de 6,5% față de 2019, luna august a avut o scădere de minus 4% față de 2019.

Potrivit studiului, dezastrele naturale, în special valurile de căldură și incendiile care au izbucnit la sfârșitul lunii iulie, pot fi considerate cauza declinului din august, care a înregistrat cu 300.000 mai puține sosiri ale turiștilor străini, comparativ cu luna august 2019.

O imagine similară este ilustrată și de rezultatele din septembrie, când centrul Greciei a fost devastat de inundații. În septembrie, s-a înregistrat doar o creștere nesemnificativă a sosirilor (+0,6 % față de 2019), o cifră semnificativ mai mică decât cea din luna iunie a acestui an.

Potrivit studiului, în luna septembrie au fost cu 200.000 mai puține sosiri ale turiștilor străini. Scăderea sosirilor din cauza crizei climatice ar fi dus la o pierdere de venituri de 300 de milioane de euro.

În același timp, „inflația a limitat bugetele turiștilor, ducând la o contracție a cheltuielilor reale pe sosire (-5% față de 2019), astfel încât consumul real relativ limitat al turiștilor a costat încă 900 de milioane de euro”, se mai arată în studiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel