- 2 ouă
- 370 mililitri de apă
- 75 de grame de parmezan
- 75 de grame de făină
- 40 de grame de unt
- 1 praf de nucșoară
- 1 praf de sare
- 1 praf de piper.
Primul pas pentru prepararea gougères frantuzești va fi să fierbi apa într-o cratiță împreună cu untul și un praf de sare.
Când clocotește trebuie să adăugați toată făina și imediat să amestecați și să mai dați un minut pe foc, la foc mic, fără a opri amestecatul. Acest proces trebuie făcut rapid, astfel încât toate ingredientele să fie integrate corespunzător și să prevină formarea cocoloașelor.
Apoi, lăsăm amestecul să se răcească câteva minute și adăugăm ouale unul câte unul, amestecând și integrând amestecul ușor. Adăugați și nucșoara și dacă doriți un praf de sare și piper.
Pentru a termina prepararea gougeres franțuzești, adăugăm parmezanul la amestec și amestecăm foarte bine. Este important ca brânza să fie distribuită uniform, așa că amestecați bine.
Pregătiți o tavă de copt cu hârtie de copt și așezați porții mici de aluat, lăsând o distanță de aproximativ 5-7 cm. Gătiți cu cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 25 de minute.
Bucurați-vă de gougère franțuzești la micul dejun, gustare, cină sau oricând doriți. Acestea sunt perfecte pentru a fi consumate cu dulceață de căpșuni sau unt.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News