- brânză de vacă - 300 de grame
- ouă - 2 bucăți
- zahăr - 3 linguri
- făină - 4-5 linguri
- apă minerală - 0,5 linguriță
- oţet sau suc de lămâie 0,5 linguriță
- ulei vegetal pentru prajit
- zahar pudră pentru decor.
Mai întâi, bateți ouăle cu zahărul. Adaugă brânza de vaci, făina cernută, apa minerală stinsă cu oțet sau suc de lămâie. Amestecați totul bine.
Luați din masa rezultată cu o linguriță și, rulând-o în făină, coborâți-o ușor în uleiul vegetal fierbinte. Se prăjește până se rumenește. Scoateți pe o hârtie absorbantă pentru a scăpa de excesul de grăsime.
Gogoșile cu brânză de vaci gata pot fi stropite cu zahăr pudră.
Poftă bună!
Vezi și
Gougeres sunt gogoși din brânză tipice din Franța, în special din regiunea Burgundy, unde de obicei sunt preparate cu brânză Gruyere sau Comté. De data aceasta haideți să pregătim Gougeres cu parmezan. O rețetă ușoară și delicioasă.
Ingrediente pentru prepararea gougeres
- 2 ouă
- 370 mililitri de apă
- 75 de grame de parmezan
- 75 de grame de făină
- 40 de grame de unt
- 1 praf de nucșoară
- 1 praf de sare
- 1 praf de piper.
--------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News