Cu această ocazie, vrem să vă împărtășim o rețetă fantastică de gogoși din portocale, ușor de făcut și care rezistă câteva zile în stare perfectă, fragede și pufoase. Sunt fantastice pentru acest sezon și ne permit să servim gogoșile diferit decât de obicei.
Citiți mai departe și aflați cum să faceți gogoși pufoase cu portocale.
- 1 portocală medie
- 3 ouă
- 1 iaurt natural
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 linguriță de zahăr
- 200 de grame de făină de grâu
- 1 plic praf de copt (16 g)
- 1 praf de sare
- 800 de mililitri de ulei de floarea soarelui pentru prăjit
- 5 linguri de zahăr pentru acoperire.
Se spală foarte bine portocala, se usucă și se toacă cu coaja inclusă. Pune în paharul blenderului și mixează până obții un piure fin.
Pune portocala zdrobită într-un castron mare, adaugă cele trei ouă, zahărul, iaurtul natural și lingura de ulei de măsline și bate cu telul manual.
Se amestecă făina cu praful de copt și un praf de sare. Cerneți acest amestec direct peste aluatul de gogoși cu portocale și amestecați bine cu o spatulă.
Pune uleiul de floarea soarelui într-o oală mare și încinge-l la foc iute. Când uleiul este fierbinte, adăugați lingurițe mici de aluat pentru a prăji gogoșile din portocale. Aluatul se va umfla și se va ridica la suprafață. De multe ori se vor răsturna singure, dar totuși, când vedeți că gogoșile se rumenesc pe o parte, întoarceți-le astfel încât să se rumenească uniform pe cealaltă parte. De obicei, nu durează mult până se rumenesc.
Scoateți gogoșile pe o farfurie cu hârtie absorbantă. Când sunt calde, ungeți fiecare gogoașă cu puțin zahăr.
Sfat: puteți amesteca zahărul cu puțină scorțișoară pentru a-i oferi un plus de savoare.
Iar gogoșile cu portocalie sunt gata de servit! A doua zi vor fi tot la fel de delicioase, dacă vor rămâne, pentru că sunt atât de bune încât le va fi greu să rămână. Acum că știți cum sunt se fac gogoșile cu portocale și iaurt, vă încurajez să continuați să încercați și să faceți această rețetă cu mere.
Deși cel mai tradițional mod de a servi gogoșile cu iaurt și portocale este cu zahăr, așa cum am văzut deja, adevărul este că pot fi perfect decorate cu alte toppinguri.
La fel, le puteți umple cu cremă de patiserie dacă doriți. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să pregătiți crema, să o puneți într-o pungă de patiserie, să faceți o mică gaură în gogoși și să o umpleți acolo.
Poftă bună!
----------------------------------------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News