Citește și Omletă de cartofi, rețeta uimitoare fără ouă care te va cuceri
300 gr brânză de vaci
50 gr zahar
1 plic zahar vanilat
1 ou
230 g făină
1 linguriță rasă bicarbonat, ulei
un praf de sare.
Brânza de vaci, oul, zahărul, zahărul vanilat și praful de sare se amestecă într-un vas până se omogenizează.
Făina se amestecă cu bicarbonatul și se adaugă treptat până obțineți un aluat pe care îl scoateți și-l frământați puțin pe masa înfăinată. În final obținem un aluat compact nelipicios.
Aluatul îl împărțiți în 6-8 bucăți din care se formează coarde de grosimea degetului pe care le veți tăia în bastonașe de aproximativ 5 cm.
Într-o tigaie puneți ulei destul de mult, până la jumătate, și când se încinge prăjiți gogoșile.
Când sunt rumene le scoateți pe o hârtie prosop.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News