Gogoși coapte glazurate se fac din 150 grame de făină de grâu, 80 grame de zahăr, 1 linguriță praf de copt, 125 ml de iaurt sau lapte, un ou, 30 de grame de unt și vanilie, coajă de lămâie.
Pentru glazură aveți nevoie de 100 g ciocolată amăruie, 100 g ciocolata cu lapte, 100 g ciocolata albă.
Încingem cuptorul la 180°C și ungem tava pentru gogoși cu unt. Pentru compoziție punem toate ingredientele într-un bol încăpător și le amestecam cu mixerul la viteza medie 2-3 minute sau până avem o compoziție omogenă. Punem compoziția într-un pos sau o pungă rezistentă, pe care o tăiem la un colț. Cu ajutorul posului, punem compoziția în tava de gosoși.
Dacă ți-a plăcut rețeta Gogoși coapte glazurate, s-ar putea să îți placă și rețeta Prăjitura Chocoflan. Rețeta desertului cu crema de zahăr ars și ciocolată
Coacem gogoșile 12-15 minute sau până sunt aurii și trec testul scobitorii. Le lasam să se răceasca puțin, pâna topim ciocolata.
Topim ciocolata și untul la baie de abur, apoi dam fiecare gogoasa prin ciocolata topită.Gogoșile coapte se decorează cu bombonele colorate. Poftă bună.
Dacă ți-a plăcut rețeta Gogoși coapte glazurate, s-ar putea să îți placă și rețeta Prăjitură cartof de biscuiți. Rețetă veche și ușor de făcut
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News