Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Giorgia Meloni anunță primele bonusuri pentru populație, după preluarea mandatului. Cum vă arăta noul pachet
WhatsApp
Guvernul Meloni lucrează la un nou pachet de măsuri sociale. Multe dintre bonusuri, așa cum se numesc ele în Italia, ar urma să fie revizuite. Din câte se pare, deși Giorgia Meloni a anunțat că va desființa venitul de cetățenie, se pare că se lucrează la micșorarea sumelor acordate, nu neapărat la o anulare totală a programului. 

În primă fază se analizează intervenții pe bonusurile sociale, poate extinderea paletei celor care beneficiază, dar și o plată unică de 150 de euro din partea guvernului pentru categoriile defavorizate de cetățeni. 

Guvernul lucrează pentru a lansa noul pachet de ajutor pentru a sprijini familiile și întreprinderile să facă față prețurilor la energie. În timp ce Arera (Autoritatea pentru Reglementarea Energiei din Italia) se pregătește să anunțe tarifele la gaze pentru luna octombrie (actualizarea este acum lunară și are loc la sfârșitul perioadei), care ar trebui să înregistreze o creștere limitată de aproximativ 5%, tehnicienii din guvern studiază cum să intervină pentru a încerca să stopeze măcar parțial ponderea creșterilor de preț.

Venitul de cetățenie „nu va expira pe 31 decembrie”: nu va fi desființat, dar va fi revizuit în jos. 



Măsuri sociale ale premierului Giorgia Meloni. Ce va propune noul premier al Italiei

 


Noul pachet de ajutoare este de așteptat să fie lansat săptămâna viitoare. Printre măsurile luate în considerare se numără prelungirea până la sfârșitul anului a creditelor fiscale pentru companiile mari consumatoare de energie și reducerea de 30 de cenți la benzină. Mai mult, încă se evaluează o nouă intervenție pe bonusurile sociale, poate extinderea paletei beneficiarilor, dar și repetarea bonusului de 150 de euro pentru populație. Printre ipoteze se numără și cea a introducerii unei perioade de șase luni de amânare pentru cei care nu își pot plăti facturile.

 

Bonusuri sociale din Italia. Cum funcționează


Bonusurile sociale pentru energie electrică, gaze și apă sunt o măsură care vizează reducerea cheltuielilor efectuate pentru furnizarea de energie electrică, gaze naturale și apă pentru cetățenii din Italia aflați în condiții de dificultate economică sau fizică. Acestea au fost introduse treptat de-a lungul anilor prin legislația națională și ulterior implementate prin prevederi de reglementare ale Autorității. Pentru activarea procedurii de recunoaștere automată a primelor sociale către cei îndreptățiți, este necesar și suficient să prezentați anual Declarația Unică Substituțională (Dsu) și să obțineți un certificat Isee prin care să demonstrați că vă aflați în limita pragului de acces la bonusuri, sau să fiți titulari de Venituri/Pensie de cetățenie.



Condițiile pentru a avea acces la bonusurile sociale din Italia

 


Pentru a beneficia de sporurile sociale, cetăţeanul sau unitatea familială trebuie să se afle într-o stare de dificultate economică, adică mai exact trebuie: să aparţină unei unităţi familiale cu indicator Isee care nu depăşeşte 8.265 euro, sau să aparțină unei unități familiale cu cel puțin 4 copii în întreținere (familie numeroasă) și un indicator ISEE care nu depășește 20.000 euro, sau aparținând unei unități familiale cu Venit de Cetățenie sau Pensie de Cetățenie.

Pentru anul 2022, pentru a face față facturilor ridicate, valoarea pragului Isee de acces la bonusuri a fost majorată la 12.000 de euro (regula cuprinsă în decretul-lege 21 martie 2022, nr.21, convertită prin legea 20 mai 2022, nr.51).

Pentru a obține sprijin, unul dintre membrii familiei trebuie să fie titularul unui contract de alimentare cu energie electrică și/sau gaze naturale și/sau apă: cu tarif de uz casnic (adică furnizarea trebuie să deservească spațiile utilizate pentru locuințele familiale). 

În mod alternativ, unul dintre membrii unității familiale trebuie să utilizeze o furnizare centralizată de gaze naturale și/sau apă pentru uz propriu și activ în spațiile destinate locuințelor familiale, relatează Il Messagero

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel