Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Gheorghiță: Mai puțin de un sfert din populație va fi vaccinată până la sfârșitul lunii martie
WhatsApp
Mai puțin de jumătate din populația țării va putea fi vaccinată până la sfârșitul lunii martie, a spus, miercuri, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, care a spus și că, cel mai probabil, etapa a treia va începe în aprilie.

Întrebat câte persoane estimează că vor fi vaccinate până la startul următoarei etape de vaccinare, Valeriu Gheorghiță a spus, în conferință de presă, că etapa a treia probabil va începe în luna aprilie, iar mai multe date vor fi pune la dispoziție spre sfârșitul lunii februarie sau începutul lunii martie, în momentul în care CNCAV va avea acces la noile calendare de livrare, pentru al doilea trimestru al anului.

„În baza acestor calendare de livrare ne putem face un plan de acțiune referitor la numărul de centre și cabinete de vaccinare care vor fi deschise, cât să acoperim necesarul persoanelor care se vor programa. De asemenea, referitor la procentul de persoane vulnerabile care vor fi vaccinate până la sfârșitul primului trimetru, până în luna martie inclusiv, probabil că raportul va fi estimat la 70 – 75% raportat la 30 – 35%”, a spus Gheorghiță.

Întrebat cât din cele 4-5 milioane de persoane din etapa a doua, estimează că se vor vaccina până să înceapă etapa a treia, Gheorghiță a spus că până la sfârșitul lunii martie, conform numărului de doze disponibile, România ar putea vaccina circa 1,4 milioane de persoane cu prima doză și aproximativ un milion cu doza a doua.

„Vorbim de numărul total al persoanelor, incluzând și etapa 1, adică mai puțin de un sfert (din populație – n.r.). Etapa a doua a continua în paralel cu etapa a treia de vaccinare, având în vedere că estimăm autorizarea noilor tipuri de vaccinuri care vor fi administrate cu o singur doză și vor avea recomandare la populația tânără, fără boli cronice”, a precizat Gheorghiță.

Acesta a afimat că important rămâne ca în perioada următoare să se respecte principiul de 75% locuri disponibile pentru populația vulnerabilă și 25% persoane care deservesc activități esențiale, astfel încât să se ofere șanse reale persoanelor vulnerabile de a se programa și de a fi vaccinate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel