Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania se răzgândește și mizează pe energia nucleară, în contextul crizei gazelor rusești
WhatsApp
Cancelarul german Olaf Scholz a declarat miercuri că o perioadă de exploatare mai lungă pentru centralele nucleare reprezintă o posibilitate, o poziţie care ar marca o schimbare la 180 de grade pentru şeful guvernului, care se află în funcţie de mai puţin de un an, relatează DPA. 

Puţinele centrale nucleare rămase în funcţiune în Germania urmează să se închidă definitiv până la sfârşitul acestui an, în conformitate cu o serie de politici denumite generic "Energiewende", care datează din timpul predecesoarei lui Scholz, Angela Merkel.

Cu toate acestea, un număr tot mai mare de politicieni au pledat pentru amânarea închiderii lor, afirmând că ar furniza o alternativă la gazul natural tot mai puţin, pentru care Germania depinde de Rusia.

Scholz a spus că o astfel de decizie "poate avea sens", deşi ultimele trei centrale nucleare din Germania cumulează împreună doar o mică parte din producţia de electricitate.

"Extinderea capacităţilor liniilor de tensiune, a reţelei de transmisie în sud, nu a progresat atât de rapid pe cât era planificat", a spus cancelarul.

"Vom acţiona pentru întreaga Germanie, vom sprijini toate regiunile Germaniei în cel mai bun mod posibil în aşa fel încât aprovizionarea cu energie pentru toţi cetăţenii şi toate companiile să poată fi garantată cât mai bine posibil", a spus el.

Rusia a redus dramatic livrările de gaz către Germania prin gazoductul Nord Stream 1 în ultimele luni, în ceea ce oficiali germani susţin că este un mod de a pedepsi Berlinul pentru sprijinul acordat Kievului şi participarea sa la sancţiunile împotriva Moscovei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel