Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Românii sănătoşi de la abatorul-focar primesc BANI pentru perioada de carantină
WhatsApp
Compania germană Tonnies a cerut sprijin Guvernului pentru a-i plăti pe muncitorii carantinaţi în urma focarului de la abator fără a fi bolnavi, informează publicaţia Frankfurter Allgemeine. Ministrul Agriculturii şi al Muncii nu cred că iniţiativa va contribui la reducerea iritării publice.
romani_izolati_abator_germania_captura

Compania germană Tonnies a cerut sprijin Guvernului de la Berlin pentru a-i putea plăti pe muncitorii de la abator care au intrat în carantină fără a fi bolnavi, în urma celui mai mare focar COVID-19 din Germania.

1.500 de angajaţi la abator au fost infectaţi, luna trecută, dintre care 996 români. Incidentul a atras atenţia asupra condiţiilor improprii de lucru. Legea germană pentru prevenirea bolilor infecţioase permite firmelor să primească sprijin dacă muncitorii lor sunt plasaţi în carantină.

Compania privată are 16.500 de angajaţi şi câştig anual de aproximativ 7 miliarde de euro

Incidentul a atras atenţia activiştilor şi a stârnit critici şi proteste faţă de condiţiile în care lucrează angajaţii. Ministrul german al Agriculturii, Julia Kloeckner, şi ministrul Muncii, Karl-Josef Laumann, nu au încredere că iniţiativa va contribui la reducerea iritării publice.

„Nu am prea multă simpatie pentru asta. După ce o întreagă regiune a fost nevoită să fie izolată, acest lucru nu va contribui la reducerea iritării publice”, a declarat ministrul Agriculturii, Julia Kloeckne, citează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel