Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania preia controlul rafinăriei deținute de Rusia pe fondul crizei energetice
WhatsApp
Filiala germană a gigantului petrolier rus Rosneft (ROSN.MM) a fost plasată vineri sub administrare fiduciară, oferind astfel autorității federale de reglementare din Germania controlul rafinăriei PCK din Schwedt, o sursă cheie de combustibil pentru orașul Berlin.

Rosneft Deutschland, care anterior era deținută majoritar de Rosneft, a pus la încercare hotărârea Germaniei de a elimina importurile de petrol din Rusia până la sfârșitul anului, în cadrul sancțiunilor europene menite să pedepsească Moscova pentru invazia sa în Ucraina. citiți mai departe

 

Rosneft Deutschland reprezintă aproximativ 12% din capacitatea de prelucrare a petrolului din Germania

 

"Prin această administrare fiduciară, amenințarea la adresa securității aprovizionării cu energie este contracarată și se pune o piatră de temelie esențială pentru conservarea și viitorul sitului Schwedt", a declarat Ministerul german al Economiei într-o declarație.

Rosneft Deutschland, care reprezintă aproximativ 12% din capacitatea de prelucrare a petrolului din Germania, va intra sub tutela autorității de reglementare a Agenției Federale de Rețele, care a declarat că proprietarul inițial nu mai are autoritatea de a emite instrucțiuni.

Preluarea controlului asupra Rosneft Deutschland este cea mai recentă măsură luată de Germania pentru a-și consolida industria energetică, care se resimte din cauza efectelor războiului din Ucraina.

 

Germania va intensifica acordarea de împrumuturi firmelor energetice cu probleme

 

Germania a declarat săptămâna aceasta că va intensifica acordarea de împrumuturi firmelor energetice care riscă să fie strivite de creșterea prețurilor la gaze după ce Rusia a redus livrările către Europa ca represalii la sancțiunile occidentale. citeste mai departe

Compania germană de utilități Uniper (UN01.DE) a declarat miercuri că guvernul ar putea prelua o participație de control, afirmând că un pachet de salvare de stat anterior, în valoare de 19 miliarde de euro, nu mai este suficient. citiți mai departe

De asemenea, guvernul a pus SEFE, cunoscută anterior sub numele de Gazprom Germania, sub administrare fiduciară după ce gigantul energetic rus Gazprom (GAZP.MM) a renunțat la ea în aprilie.

 

Surse guvernamentale germane au declarat înainte de anunțul de vineri că toate livrările de petrol rusesc ar putea fi oprite

 

Rafinăria Schwedt, a patra ca mărime din Germania și furnizorul a 90% din combustibilul din Berlin, a primit tot țițeiul din Rusia prin conducta Druzhba, de când a fost construită în anii 1960. Unele părți din vestul Poloniei sunt, de asemenea, aprovizionate de Schwedt.

Ministerul a declarat că măsura de vineri include un pachet de măsuri pentru a se asigura că rafinăria poate primi petrol de pe rute alternative. Aceasta înseamnă, de asemenea, că Agenția Federală pentru Rețelele de Transport preia acțiunile Rosneft Deutschland la rafinăria MiRo din Karlsruhe și la rafinăria Bayernoil din Vohburg.

Nu este clar cine ar putea interveni pentru a înlocui Rosneft în calitate de operator al rafinăriei Schwedt. Shell , care deține o participație de 37,5% la Schwedt, a dorit să se retragă de ceva timp, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel