Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania nu mai bagă obligatoriu în carantină pacienții cu COVID-19. Rămâne însă o "recomandare urgentă" de izolare
WhatsApp
În Germania, dispoziţiile oficiale care vizează orice persoană diagnosticată cu COVID-19 au fost retrogradate la nivelul unei "recomandări urgente" de a se plasa în carantină pentru cinci zile, o modificare ce va intra în vigoare începând din data de 1 mai, în urma unui acord la care au ajuns miniştrii Sănătăţii la nivel federal şi de landuri, informează DPA.   

Conform acordului de luni, cetăţenii infectaţi cu noul coronavirus vor fi sfătuiţi de la 1 mai să evite contactul cu alte persoane, însă nu vor mai primi instrucţiuni oficiale de la departamentele din domeniul Sănătăţii.

Totuşi, această relaxare nu se va aplica angajaţilor din sănătate şi din centrele de îngrijire, care vor trebui să îşi încheie perioada de carantină doar după ce vor fi testaţi negativ împotriva noului coronavirus.

Pe viitor, orice rezident german care a intrat în contact cu o persoană diagnosticată cu COVID-19 va fi vizat de "recomandarea fermă" de a intra într-o carantină de cinci zile, au precizat miniştrii Sănătăţii din landurile germane. Persoanele infectate şi cele care au intrat în contact cu acestea ar trebui, totodată, să se testeze cu regularitate.

Relaxarea normelor de carantină are de asemenea scopul de a preveni absenţa masivă a personalului medical de la locul de muncă, dacă ratele de infectare vor creşte brusc şi se bazează pe o propunere formulată de ministrul federal al Sănătăţii şi de specialiştii de la Institutul Robert Koch (RKI) pentru boli infecţioase.

În prezent, germanii infectaţi cu noul coronavirus trebuie să rămână în izolare timp de 10 zile, însă pot să iasă din carantină după şapte zile dacă sunt testaţi negativ. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp

TOP CELE MAI CITITE STIRI

Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
28 iun, 22:09
DCMedical.ro
28 iun, 20:20
DCBusiness.ro
28 iun, 20:49
DefenseRomania.ro
28 iun, 19:28
DCBusiness.ro
28 iun, 20:49
DefenseRomania.ro
28 iun, 19:28
DCNews.ro
28 iun, 22:09
DCMedical.ro
28 iun, 20:20
Spectacola.ro
28 iun, 21:05
Spectacola.ro
28 iun, 21:05
RadioDCNews.ro
28 iun, 17:01
RadioDCNews.ro
28 iun, 17:01
Astrosens.ro
21 iun, 12:35
Astrosens.ro
21 iun, 12:35