Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania: S-a TERMINAT cu șmecheriile românilor care își exploatează conaționalii. Decizia INSTANȚEI
WhatsApp
Românii care aveau în plan să se îmbogățească de pe urma conaționalilor duși la muncă în alte țări au primit o lovitură grea din partea instanțelor din Germania și România. Un Tribunal din Vaslui a recunoscut o sentință a justiției germane, care a obligat un român la plata unei amenzi uriașe pentru încălcarea legislației în domeniul muncii.

Decizie importantă! O instanță din România a recunoscut o decizie a judecătorilor germani care obligă un român la plata unei amenzi în valoare de 6.500 de euro, acesta fiind găsit vinovat de încălcarea legislației în domeniul muncii.

Cum funcționează "schema" cu muncitorii detașați

 

Un “băiat deștept” deschide o firmă în România și duce muncitori români în Germania. Aceștia sunt plătiți cu salariul minim din țara de origine, mult sub minimul garantat prin lege de statul german. Sub denumirea de "lucrători detașati", oamenii primesc în plus doar o diurna. Această “schemă” este ilegală, așa cum a constatat și instanța din Germania care l-a găsit vinovat pe român și l-a obligat la plata unei amenzi. Mai mult, autoritățile din Germania au cerut și autorităților din România să recunoască sentința.

Citește și: "Atenție la ȚEPE! Mii de anunțuri înșelătoare pentru românii din Diaspora"

Ceea ce s-a și întâmplat, în data de 25.10.2018.

Un tribunal din România a recunoscut pedeapsa din Germania

 

Iată sentința publicată pe site-ul oficial al Judecătoriei Vaslui:

(w670)

"Aici s-a dovedit că cei 10 muncitori au avut contract pe România și au fost detașați în Germania. Din legea detașării reiese că fiecare muncitor trebuie plătit cu salarul minim din țara unde este detașat. Angajatorul român a menționat în contractele de muncă că muncitorul primește salariul minim din România și restul sunt diurne de detașare. Trebuie menționat că noi de ani de zile tot anunțăm, că diurna nu este salariu. Din cauza asta, s-a și ajuns la acest proces în Germania. A fost formulată și o cerere ca decizia să fie recunoscută de instanțele din România.

Fapta a fost judecată în Germania și angajatorul amendat cu suma de 6.500 de euro plus costurile de judecată. Totodată, judecătoria internațională germană a cerut judecatoriei din România ca această sentință să fie recunoscută”, a declarat în exclusivitate pentru știridiaspora.ro, Erich Mocanu, fondatorul Asociației AEBS, care luptă pentru drepturile românilor din Germania și Austria.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel