Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Guvernul vorbeşte despre o pandemie "masivă" de nevaccinaţi în țară
WhatsApp
Germania se confruntă cu o pandemie "masivă" de nevaccinaţi, a avertizat miercuri, 3 noiembrie, ministrul sănătăţii, Jens Spahn, cerând o înăsprire a măsurilor pentru a limita creșterea cazurilor de COVID-19 în ţară, relatează AFP, preluată de Agerpres.
Ministrul german al Sănătății, Jens Spahn

Paturile libere la secţiile de terapie intensivă încep din nou să fie insuficiente, a afirmat ministrul german.

"Al patrulea val al pandemiei evoluează, din păcate, aşa cum ne temeam pentru că numărul persoanelor vaccinate nu este suficient", a completat directorul Institutului Robert Koch de la Berlin (RKI), Lothar Wieler.

El şi-a exprimat regretul de asemenea că regulile de acces în spaţiile publice, restaurante şi săli de spectacol nu au fost întotdeauna aplicate suficient.

Jens Spahn a cerut tuturor landurilor, cu competenţe în probleme sanitare, să înăsprească regulile pentru persoanele nevaccinate în caz de creştere a numărului de infecţii, interzicându-le accesul în anumite locuri publice sau cerându-le un costisitor test PCR. Unele landuri, precum Saxonia, în est, şi Baden-Württemberg au pus în practică sau sunt pe punctul de a aplica astfel de măsuri.

 

"Nu este vorba de hărţuire împotriva persoanelor nevaccinate"

 

"Nu este vorba de hărţuire" împotriva persoanelor nevaccinate, ci de a "evita o saturare a sistemului sanitar", a subliniat ministrul sănătăţii, Jens Spahn.

Spahn a declarat, de asemenea, că doreşte o accelerare a vaccinărilor de rapel. În prezent, acestea sunt recomandate persoanelor trecute de vârsta de 70 de ani, la şase luni după vaccinarea cu prima doză de ser împotriva Covid..

Declarația vine în contextul în care cazurile de contaminări cu COVID-19 au crescut semnificativ în Germania după finalul concediilor, în această toamnă. Miercuri, 3 noiembrie, RKI a raportat peste 20.000 de noi cazuri de infectare în ultimele 24 de ore, fiind înregistrare și 194 de decese.

Cancelarul Angela Merkel şi-a exprimat îngrijorarea faţă de această situaţie în weekend. Deşi a pledat ca vaccinarea să nu fie obligatorie în ţară, Angela Merkel s-a declarat "foarte întristată" că "între două şi trei milioane de germani de peste 60 de ani nu sunt în continuare vaccinaţi".

Conform celui mai recent bilanţ al RKI, 55,6 milioane au primit două doze de vaccin, sau 66,8% din populaţie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel