Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania face presiuni pentru intrarea României în spațiul Schengen, Scholz: „Germania se află ferm de partea României”
WhatsApp
Germania face presiuni pentru intrarea României în spațiul Schengen. Olaf Scholz dorește ca intrarea României să devină oficială până la sfârșitul anului.

Cancelarul german Olaf Scholz a transmis liderilor români sprijinul Germaniei pentru aderarea României la spațiul Schengen. Comentariile lui Scholz au fost făcute în timpul vizitei sale la București, unde s-a întâlnit cu președintele României, Klaus Iohannis, cu premierul Nicolae Ciuca, precum și cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și a subliniat că Germania dorește ca România să intre în spațiul fără frontiere Schengen în acest an, relatează SchengenVisaInfo.

„Germania se află ferm de partea României. Aceasta înseamnă - şi o spun răspicat - înseamnă şi obiectivul ca România să obţină, în sfârşit, în acest an statutul de membru deplin în spaţiul Schengen. Ţara dumneavoastră a depus mari eforturi în acest sens, trebuie să onorăm acest lucru. L-am asigurat pe preşedintele Iohannis încă o dată de susţinerea mea în acest sens”, a declarat Scholz într-un comunicat de presă comun cu președintele României, Klaus Iohannis.

Vezi și: România în Schengen, în 2023. Olaf Scholz, după discuția cu Iohannis:  "L-am asigurat de susținerea mea" - VIDEO

 

Președintele Iohannis a considerat că aderarea României la Spațiul Schengen ar consolida și mai mult Zona Schengen

Iohannis a arătat că România își îndeplinește rolul de garant al securității la frontiera externă, subliniind că acest lucru este recunoscut în Europa, iar, în opinia sa, aderarea la Spațiul Schengen ar consolida și mai mult acest spațiu. Premierul român, Nicolae Ciuca, a salutat sprijinul Germaniei.

"Sprijin cu putere această aderare şi sper să aibă loc în acest an. Nu o să spun lucrul acesta doar aici, ci şi în multe capitale şi în discuţiile de la Bruxelles voi vorbi, pentru ca ei să accepte acest pas. România a îndeplinit toate condiţiile şi avem nevoie de graniţe sigure şi o abordare bună a migranţilor şi a refugiaţilor şi toate sunt pozitive", a mai transmis Scholz.

Autoritățile ambelor țări au subliniat importanța continuării procesului de extindere a UE și, de asemenea, a îndeplinirii angajamentelor față de Balcanii de Vest. Recent, autoritățile spaniole și-au exprimat sprijinul pentru ca România să devină cel mai nou membru al Spațiului Schengen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel