Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania cere impunerea de teste COVID-19 în întreaga UE pentru călătorii sosiţi din China
WhatsApp
Germania cere teste COVID-19 la nivelul UE pentru toți pasagerii care sosesc din China.
Cazurile de COVID sunt din nou în creștere. Iată o reîmprospătare a tot ceea ce trebuie să faceți dacă prezentați simptome

Medicii germani au cerut impunerea de teste COVID-19 la nivelul întregii Uniuni Europene pentru pasagerii care sosesc din China, în condiţiile unei explozii de cazuri de infecţii cu coronavirus în această ţară, relatează dpa.

Este probabil ca coronavirusul să sufere mutaţii având în vedere valul de contaminări din China, a declarat Johannes Nießen, preşedintele Asociaţiei Federale a Medicilor din Serviciul de Sănătate Publică, pentru ziarele grupului media Funke. De aceea trebuie să fim pregătiţi, a mai spus el.

"Acum avem nevoie de protecţie uniformă în toată Europa", a spus Nießen. "Fiecare călător din China ar trebui să fie testat cu ajutorul testelor rapide la intrarea în UE", a mai spus el.

Regula ar trebui să se aplice celor care se află în călătorii de afaceri, turiştilor şi altor vizitatori, a adăugat el.

Cei care sunt testaţi pozitiv la coronavirus, a continuat Nießen, ar trebui să efectueze un test PCR şi proba trebuie secvenţializată.

Cei care sunt infectaţi cu coronavirus ar trebui izolaţi, a adăugat Nießen.

Uniunea Europeană nu a decis cu privire la un răspuns comun la răspândirea rapidă a COVID-19 în China, în cadrul ultimelor consultări pe această temă săptămâna trecută. Comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, le-a cerut pur şi simplu membrilor UE să-şi revizuiască măsurile naţionale de monitorizare a virusului şi să le intensifice din nou dacă este necesar.

Cu toate acestea, o altă reuniune a celor implicaţi în răspunsul la criza sanitară a fost programată pentru miercuri.

Între timp, mai multe ţări europene, între care Franţa, Italia şi Spania, au impus restricţii la intrarea pe teritoriile lor pentru călătorii din China sau au susţinut perspectiva unor astfel de măsuri. 

Explozie de infectări cu COVID în China: Tot mai multe țări cer călătorilor să prezinte teste negative

 

Canada a anunţat sâmbătă că va solicita un test negativ pentru COVID-19 de la călătorii care sosesc din China, aşa cum au cerut deja mai multe ţări, printre care Statele Unite, îngrijorate de explozia de cazuri de infecţii în China, scrie AFP.

Călătorilor li se va cere să prezinte un test negativ pentru COVID-19 efectuat cu mai puţin de 48 de ore înainte de îmbarcarea în China, a indicat guvernul canadian într-un comunicat.

Potrivit autorităţilor de la Ottawa, măsura este "un răspuns la focarul de COVID-19 din Republica Populară Chineză şi din cauza puţinelor date epidemiologice şi de secvenţiere a genomului disponibile pentru aceste cazuri".

Măsura va intra în vigoare pe 5 ianuarie şi va fi reevaluată după 30 de zile.

Guvernul canadian a mai indicat că va analiza toate apele uzate de la zborurile internaţionale care aterizează la Toronto şi Vancouver pentru a supraveghea eventuala apariţie a unor noi variante.

În contextul în care Beijingul a pus capăt brusc politicii draconiene de "zero Covid", conducând la o explozie a contaminărilor în ţară, Franţa, Italia, Spania şi Regatul Unit, la unison cu Statele Unite sau Coreea de Sud, au decis săptămâna aceasta să impună un test COVID-19 călătorilor care vin din China.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel