Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Bonus de până la 2.500 de euro pentru angajații unei companii bancare care operează și în România
WhatsApp
Grupul bancar italian UniCredit a decis că va acorda angajaţilor săi din Germania un bonus de 2.500 de euro în luna decembrie, ca măsură de compensare pentru creşterea inflaţiei, arată un document intern consultat de Reuters şi confirmat de un purtător de cuvânt.

În acelaşi document se precizează că stagiarii vor primi un bonus de până la 1.250 de euro, în funcţie de vechimea lor în cadrul băncii. Bonusurile vor fi scutite de la plata taxelor sau a contribuţiilor sociale, se mai arată în documentul menţionat. 'Aţi constatat acest lucru la casa de marcat din supermarket sau la benzinărie: inflaţia face viaţa noastră mai scumpă', subliniază documentul intern, adăugând că obiectivul bonusului este acela de a 'ajuta', fără a-şi propune să acopere costurile suplimentare.

Conform celui de-al treilea pachet de măsuri de combatere a inflaţiei, ale cărui costuri totale se ridică la peste 65 de miliarde de euro, autorităţile germane au anunţat în luna septembrie că angajatorii pot acorda personalului bonusuri scutite de taxe de până la 3.000 de euro până la finele lui 2024.

Germania. Bonus de până la 2.500 de euro pentru angajații unei companii bancare care operează și în România

 

Aproximativ jumătate dintre companiile germane se aşteaptă să acorde bonusuri, în conformitate cu schema anunţată de Guvenul de la Berlin, arată rezultatele unui sondaj derulat recent în rândul a 142 de companii de către firma de consultanţă WTW. Potrivit informaţiilor publicate pe pagina sa de Internet, HypoVereinsbank, subsidiara germană a UniCredit, avea aproximativ 14.000 de angajaţi la finele lunii septembrie, ceea ce înseamnă că Germania este a doua mare piaţă pentru UniCredit, după Italia unde are aproximativ 35.000 de angajaţi.

UniCredit activează în 14 ţări din Europa, cu operaţiuni semnificative în Germania şi Austria precum şi în Europa Centrală şi de Est. Banca obţine mai mult de jumătate din veniturile sale în afara Italiei. HypoVereinsbank, pe care UniCredit a cumpărat-o în 2005, este una dintre cele mai mari bănci din Germania, cu active de 287 miliarde euro la finele lui 2018.

Grupul UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. În România, Grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel