Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
George Simion (AUR), săgeţi către Raed Arafat: "Să redeschidă şcolie! Trăim o dictatură militară! Cifre false ca în comunism"
WhatsApp
Reprezentanţii AUR i-au cerut miercuri ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, acţiuni pentru ca elevii să poată recupera materia şi au afirmat că sunt "generaţii care se pierd".

Totodată, ei propun ca examenele naţionale să fie susţinute în toamnă.

"Am mai convenit cu cei de la Ministerul Educaţiei nişte acţiuni remediale de urgenţă, pentru că avem deja generaţii care se pierd şi am propus o şcoală de vară pentru toţi cei care nu sunt în anul terminal, propunere care a fost bine primită de cei din minister. Trebuie organizată o formă de recuperare a materiei. (...) Noi credem că ministrul Educaţiei ar trebui să decidă pentru domeniul Educaţiei, nu cineva neales, cineva dintr-un domeniu al sănătăţii nevalidat prin vot, cum este domnul Arafat, de exemplu, care conduce CNSU. Ce vom susţine noi AUR în Parlamentul României - mărirea bugetului Educaţiei, pentru ca aceste măsuri remediale să fie luate de urgenţă", a declarat copreşedintele AUR George Simion după întâlnirea cu ministrul Educaţiei.

 

George Simion, mesaj către Raed Arafat



Simion a spus că AUR va solicita şi CNSU redeschiderea unităţilor de învăţământ.

"Ministrul Educaţiei ne-a spus că nu este decizia lui, că ar deschide de mâine şcolile dacă ar putea, dar această decizie aparţine Consiliului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi ultimul cuvânt este în CNCS. Ori, acest lucru nu îl considerăm admisibil şi vom merge mai departe cu solicitarea noastră. Pentru categoriile de risc, cei din clasele a VIII-a şi a XII-a care dau examene, cei din mediul rural, care în marea lor majoritate, în ciuda a ceea ce susţin inspectoratele şcolare judeţene, nu au acces la şcoala aşa zisă online. O să mergem la Consiliul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru dreptul fundamental la educaţie. Nu este admisibil să trăim într-o dictatură militară. La fel cum este esenţial dreptul la viaţă şi dreptul la educaţie este un drept fundamental", a mai spus Simion.

 

Simion: "Arafat să deschidă şcolile"



În opinia sa, examenele naţionale ar trebui să fie susţinute în toamnă.

"După părerea noastră, pentru a nu suferi şocuri şi pentru a se desfăşura totul cum trebuie ca aceste examene să fie susţinute la toamnă. Grădiniţele mai ales trebuie deschise, pentru că ştim cu toţii realitatea, în ciuda a ceea ce ni se prezintă. Transmit domnului Arafat să deschidă şcolile", a mai afirmat George Simion.

 

Simion: "Nişte date false similare cu cele din perioada comunistă"

 

El a spus că a găsit în reprezentanţii Ministerului Educaţiei "un partener de dialog".

"Nu este normal să fie deschise în acest moment, ianuarie 2021, cazinourile şi şcolile să fie închise. Am găsit în cei de la Ministerul Educaţiei un partener de dialog şi le-am cerut să susţină cu toată tăria deschiderea urgentă a şcolilor pentru profesori, pentru părinţi, dar mai ales pentru viitorul generaţiilor de după noi. Trebuie să se gândească cineva la elevi, la ce au învăţat din martie până acum. Nu trebuie să aşteptăm 9 februarie şi cred că ministrul Educaţiei a înţeles acest lucru, doleanţele celor care ne-au învestit cu încrederea lor prin vot care vor redeschiderea de urgenţă a şcolilor. Practic, din martie până acum şcolile româneşti au fost închise de facto. Am văzut nişte cifre ale inspectoratelor şcolare judeţene care au raportat la Ministerul Educaţiei că 94 - 96% din elevi au acces la şcoala online. Mi se par nişte date false similare cu cele din perioada comunistă, când se raportau cote peste la hectar. Aşa se întâmplă în educaţie în acest moment. Cred că am ajuns să trăim într-o dictatură militară", a mai arătat liderul AUR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel