Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Generația Z, deloc interesată de programul tradițional de la 9 la 5. Companiile încearcă să îi atragă oferinudu-le un program mai scurt vinerea
WhatsApp
Din ce în ce mai multe firme au recurs la tactici noi și bizare în încercarea de a atrage la birou angajații din generația Z.
Generația Z, deloc interesată de programul tradițional de la 9 la 5. Companiile încearcă să îi atragă oferinudu-le un program mai scurt vinerea / Foto: Unsplash

Sute de întreprinderi din Marea Britanie încearcă să recruteze post-mileniali care nu sunt atrași de programul tradițional 9-5, oferind avantajul de a termina mai devreme vinerea.

De asemenea, alte firme încă se luptă cu recuperarea după pandemia Covid și încearcă să convingă personalul să se întoarcă la birou prin oferirea unor avantaje precum participarea la festivaluri de vară, zile libere de ziua ta de naștere și ieșirea rapidă în weekend.

 

Program scurt vinerea la muncă



Noile date dezvăluite de firma Adzuna, specializată în statistici și informații despre piața muncii, au arătat că a existat o creștere bruscă a anunțurilor de angajare care oferă zile mai scurte.

Și, deși acest nou mod de lucru poate fi un șoc pentru mulți, un expert a declarat că această tendință ar putea să fie de succes.

Adzuna a constatat că acest pachet de prelungire a weekend-ului face parte dintr-un efort al multor firme de a convinge personalul mai tânăr, care, în urma pandemiei, a preferat un echilibru mai stabil între viața profesională și cea privată, să lucreze pentru ele.

În acest sens, sute de companii din Marea Britanie au oferit, de asemenea, suplimente bizare pentru posturile pe care le anunță, inclusiv avantaje precum cafea gratuită de tip barista, masaje, ieșiri în oraș plătite de companie și stimulente pentru vacanțe anuale cu o destinație caldă și una rece.

În datele adunate de portalul de locuri de muncă online, furnizate pentru Bloomberg, s-a constatat că pe site au existat 1.426 de anunțuri de angajare care citează "early finish Friday" în luna martie a acestui an.

 

Ieșiri în oraș plătite de companii și stimulente anuale de vacanță



Deși nu toate companiile au încercat acest stimulent, s-a constatat că avantajul a fost orientat mai mult către rolurile junior.

Mai mult de 75% dintre cele anunțate au fost destinate recrutării de personal cu salarii cuprinse între 20.000 și 40.000 de lire sterline.

Acest lucru sugerează că angajații încearcă să vizeze Generația Z și personalul proaspăt absolvent pe măsură ce intră la locul de muncă.

Deși oferea doar 13.000 de lire sterline pe an, un post de ucenic IT din Birmingham oferea același avantaj, precum și, irezistibila ofertă de "ieșiri în oraș plătite de companie".

Între timp, un alt loc de muncă bine plătit, cu un salariu de 40000 - 55000 de lire sterline pe an, ca inginer de sisteme software în Leicester, a declarat această ieșire timpurie la sfârșitul săptămânii, precum și "opțiuni WFH", "închidere de Crăciun" și acces la evenimente sociale.

O firmă din City of London oferea absolvenților postul de consultant în recrutare în domeniul tehnologiei, cu un salariu consistent de până la 50.000 de lire sterline pe an și un "sfârșit devreme, vinerea la ora 15.00". Pe lângă aceasta, unul dintre beneficii includea "ieșiri lunare în oraș cu echipa pe cardul companiei", precum și "stimulente anuale de vacanță" într-o destinație caldă și una rece.

 

Angajații cer mai mult timp liber după pandemie

Hunter a declarat: "Echilibrul dintre viața profesională și cea privată a intrat în centrul atenției după pandemie, iar angajații cer mai mult. Ca răspuns, am văzut o creștere a numărului de avantaje la locul de muncă care oferă flexibilitate sau ore reduse pentru a tenta noii angajați... ne așteptăm ca această cifră să rămână puternică pe măsură ce angajatorii caută noi metode pentru a atrage cele mai bune talente.”

Aproximativ 156 dintre posturile vacante au fost în domeniul tehnologic și alte 90 în poziții generale pentru absolvenți, potrivit datelor Adzuna.

Următoarea cohortă ca mărime a fost în domeniul vânzărilor și al marketingului, care a reprezentat 74 de anunțuri de angajare care enumeră acest beneficiu.

"Pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, dacă o companie oferă un program mai scurt în ziua de vineri, semnalează că are o atitudine flexibilă în ceea ce privește orele de lucru și că îi pasă de bunăstarea angajaților săi, doi factori extrem de importanți pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă în prezent", conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel