Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Gavrilescu DEMISIONEAZĂ de la Mediu: „Nu sunt un om care să tac”
WhatsApp
Grațiela Leocadia Gavrilescu, cea care de la începutul guvernării PSD-ALDE a condus Ministerul Mediului, a anunțat că astăzi își va da demisia, așa cum a decis șeful sau de partid, Călin Popescu Tăriceanu.

Hârtia i-o va înainta Vioricăi Dancila la finalul ședinței de guvern de astăzi, care începe la ora 13:00.

Până atunci, Gavrilescu își urmează programul, astfel că dimineață a găsit-o la un hypermarket din Capitală, care astăzi renunța la pungile subțiri, fără mâner, cum sunt cele pe care le folosim la fructe și legume, și le înlocuiește cu ambalaje biodegradabile, relatează Ziare.com.

Gavrilescu a spus că „există viață și după guvernare” și că, din punctul ei de vedere, a bifat punct cu punct programul de guvernare și consideră că lasă în urmă proiecte bune pentru oameni.

„Eu cred că și cei care urmează o să poată să continue, că nu facem proiecte pentru noi, nu ne luăm proiectele acasă, sunt proiecte pentru români și consider că fiecare trebuie să contribuim.

Mă bucur că ieri am avut posibilitatea să semnez contractul pentru Casa Verde Fotovoltaice. Lucrurile încep să meargă într-o direcție bună și este nevoie de mult mai multă ordine, responsabilitate și mult mai mult civism. (...) Mai sunt multe lucruri care, chiar dacă nu erau în programul de guvernare, eu aș fi putut să le fac", și-a făcut Gavrilescu un scurt bilanț.

 

Gavrilescu: „Ceilalți miniștri vor răspunde în fața premierului”

 

Întrebată dacă nu i s-a părut autoritar Tăriceanu, punând piciorul în prag că toți miniștrii să plece imediat din Guvern, Gavrilescu a spus că nu.

„Nu mi s-a părut un discurs autoritar, e conform statutului, fiecare președinte și membru când își da o semnătură pe o adeziune trebuie să cunoască prerogativele pe care le are că membru și consecințele atunci când nu mai dorește să se alinieze liniei partidului”, a răspuns ea.

Cât despre atitudinea pe care o va avea de acum față de Guvernul din care a făcut parte, Gavrilescu spune că nu va critica decât dacă va consideră că e cazul.

„Eu nu cred că am dat vreodată o dovadă că sunt altfel decât sunt: un om corect care spune adevărul. Am avut programul luat ca atare și am bifat căsuță cu căsuță. Consider că ceilalți miniștri vor răspunde în fața premierului și a electoratului. Nu sunt un om nici care să tac, dar nici să spun lucrurile prostești", a adăugat Gavrilescu.

 

Gavrilescu: „Eu am o vorbă: acum sau altădată”

 

Întrebată de ce s-a luat acum decizia ieșirii de la guvernare, ea a răspuns: „Eu am o vorbă: acum sau altădată. Acum a fost făcută, deci de azi începând drumul trebuie să continue altfel”.

Amintim că, luni, președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunțat ieșirea de la guvernare a partidului pe care îl conduce. Partener de coaliție al PSD de aproape 3 ani, Tăriceanu a spus că trece în Opoziție și că parlamentarii ALDE vor vota alături de PNL, USR, PMP și ProRomania o moțiune de cenzură împotriva Guvernului din care a făcut până acum parte.

Totodată, el a anunțat că miniștrii care nu vor demisiona din Guvern vor fi excluși din partid.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel