Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Gafă incredibilă a lui Sorin Grindeanu. Drulă: "Decizia CNSC arată că a anulat ilegal licitația pentru autostrada Craiova-Lugoj" 
WhatsApp
Scandalul pe anularea studiului de fezabilitatea pentru construirea autostrăzii care să lege Craiova de Lugoj este departe de a fi terminat. Fostul ministru Cătălin Drulă spune că a citit decizia Consiliului Național pentru Soluționarea Constestațiilor (CNSC) prin care decizia lui Grindeanu de anulare a studiului de fezabilitate ar fi fost ilegală. 

Sorin Grindeanu anunța ca un mare triumf faptul că a anulat Studiul de Fezabilitate pentru drumul de mare viteză care ar fi trebuit să fie construit între Craiova și Lugoj pe motiv că acesta ar fi durat prea mult. 

"CNSC a decis: ministrul anti-infrastructură Grindeanu a anulat ilegal licitația pentru SF-ul autostrăzii Craiova-Lugoj. Este incredibil cum poate acest om să încurce proiectele mari de infrastructură. Reamintesc că anul trecut, am făcut pentru prima dată în istoria de după ‘89, pași concreți pentru realizarea legăturii rutiere Craiova - Turnu Severin - Herculane - Caransebeș - Lugoj. Am lansat licitația pentru proiectarea acestei autostrăzi (un studiu de fezabilitate cu nivel mare de detaliu). Acum trei luni, când eram aproape de semnarea contractului (mai era de rezolvat doar un ultim termen între participanți la Curtea de Apel), ministrul anti-infrastructură Grindeanu a decis să anuleze ilegal licitația. Pretextul: o relansează cu termen de realizare chipurile mai scurt cu câteva luni. O prostie colosală, în condițiile în care derularea unei noi licitații ia până la un an. Acum, noua licitație se va anula automat, pentru că cea veche se repune pe făgaș. Dar mai rău este că prin această manevră ilegală, până acum nu s-au obținut decât trei luni de amânare. Răul făcut s-ar putea opri aici dacă Grindeanu nu decide să prelungească blocajul prin atacarea deciziei CNSC. Când nu știi să construiești, dărâmi ce-au făcut alții," a scris Cătălin Drulă pe contul său de socializare.

Grindeanu spunea că a luat o decizie corectă

 

Grindeanu susținea, din câte se pare, în mod greșit, că poate anula procedura deja începută și că lotizarea tronsoanelor ar fi o soluție mai bună. Ministrul PSD al Transporturilor trebuie acum să oprească licitația nou începută și să o continue pe precedenta. 

„Am luat următoarea decizie bazată pe istoricul implementării unor proiecte de infrastructură în România, în aceşti ani. De ce era nevoie să faci un tronson întreg de 250 km, de la Craiova la Lugoj, dintr-o singură bucată şi să dai patru ani termen? Toate aceste lucruri m-au dus la concluzia că această decizie a predecesorilor mei arăta un singur lucru: că nu voiau să facă acest proiect. I-am rugat pe cei de la CNAIR să lotizeze tronsonul, pentru că inclusiv relieful este diferit. Este decizia corectă. La începutul săptămânii viitoare, tronsonul rutier Craiova- Lugoj, lotizat la propunerea sa, va reintra în licitaţie”, spunea Sorin Grindeanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel