Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
G7: Rusia se expune unor "consecinţe majore" în caz de invazie a Ucrainei
WhatsApp
Șefa diplomaţiei britanice Liz Truss, la încheierea reuniunii G7, a tras un semnal de alarmă. 
Foto: Pixabay

Rusia se expune unor "consecinţe majore" în caz de invazie a Ucrainei, a avertizat duminică şefa diplomaţiei britanice Liz Truss la încheierea reuniunii G7, grupul ţărilor celor mai industrializate ale lumii, de la Liverpool, oraş în nordul Angliei, transmite AFP, scriu jurnaliștii de la Agerpres. 

”Vocea foarte unită a ţărilor din G7”



Această reuniune a miniştrilor de externe din G7 a demonstrat, potrivit lui Truss, "vocea foarte unită a ţărilor din G7 care reprezintă 50% din PIB-ul mondial, şi care sunt foarte clare (asupra faptului) că vor exista consecinţe majore pentru Rusia în cazul unei incursiuni în Ucraina".

Totodată, Truss a afirmat că Regatul Unit ia în considerare toate opţiunile în legătură cu modalitatea în care va răspunde în cazul în care Rusia invadează Ucraina, amintind că Londra a recurs în trecut la sancţiuni economice pentru a trimite mesaje diplomatice Moscovei, transmite Reuters.

"Când Regatul Unit a dorit să trimită mesaje clare şi să-şi îndeplinească obiective clare am fost pregătiţi să recurgem la sancţiuni economice. Luăm în calcul toate opţiunile", a avertizat ea.

G7 este îngrijorat în legătură cu politicile economice



În ceea ce priveşte China, Truss a afirmat că G7 este îngrijorat în legătură cu politicile economice "coercitive" ale gigantului asiatic. "Am fost clari la această reuniune din acest weekend că suntem îngrijoraţi în legătură cu politicile economice coercitive ale Chinei. Şi ceea ce dorim să facem este să edificăm o extindere a investiţiilor, o extindere a comerţului, de către democraţiile care gândesc la fel şi care iubesc libertatea", a declarat şefa diplomaţiei britanice.

Referitor la Iran, Truss a apreciat că negocierile care au fost reluate recent pentru salvarea acordului nuclear reprezintă "ultima şansă pentru Iran" să adopte o poziţie serioasă. "Este ultima şansă pentru Iran să vină la masa negocierilor cu o soluţie serioasă la această problemă", a insistat ea.

CITEȘTE ȘI: Italia. Scene de coșmar după prăbușirea blocului din Ravanusa: Puținii supraviețuitori strigă de sub dărâmături, alții au fost găsiți după soneria telefonului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel