Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fursecuri Panettone făcute în casă - un desert delicios italienesc de Crăciun
WhatsApp
Aceste fursecuri sunt o abordare mai simplă a mult râvnitului panettone de Crăciun. Vă veți bucura cu adevărat de această prăjitură, deoarece aromele și texturile tradiționale italienești ies în evidență.
Fursecuri Panettone făcute în casă - un desert delicios italienesc de Crăciun / Foto: Pinterest

Fursecurile panettone sunt doar o bază pentru coaja de portocală, coacăzele, caisele uscate, ciocolata și migdalele. Extractul de portocală conferă fursecului un gust  foarte subtil pentru a accentua coaja de portocală și coacăzele, care sunt adaosuri populare la panettone.

 

Ce este panettone?

 

Pâinea dulce italiană își are originile în nordul Italiei, mai exact în Milano. Toată lumea de acolo este destul de familiarizată cu desertul. Există și un festival care are loc în onoarea pâinii dulci. Rețeta a evoluat de-a lungul anilor pentru a include adăugarea de mai mult unt și fructe sau ciocolată - pentru că ce este mai bun decât atât.

 

Aceste fursecuri pot fi făcute în avans?

 

Aceasta este o prăjitură festivă de sărbători, dar ar putea fi făcută în orice moment al anului. Aluatul se păstrează foarte bine la frigider sau la congelator, odată ce a fost rulat în formă de buștean. Dacă doriți să le faceți cu o lună înainte, puteți congela aluatul. Când sunteți gata să coaceți fursecurile, lăsați-le să se dezghețe în frigider, astfel încât să obțineți acele rondele perfect modelate atunci când le tăiați.

 

Fursecuri panettone de casă - Ingrediente

 

- 2 batoane de unt nesărat, înmuiat
- 100 g. zahăr granulat
- 2 gălbenușuri mari de ou
- 330 g. făină 
- 1/2 linguriță de sare kosher
- 2 linguri de lapte integral 
- 1/2 linguriță de extract de portocale
- 3 linguri de felii de migdale, plus mai multe pentru presărat 
- coaja de la 2-3 portocale confiate
- 3 linguri de coacăze negre uscate 
- 3 linguri de caise uscate tocate mărunt, plus altele pentru presărare
- mini chipsuri de ciocolată semidulce
- 1 ciocolată albă 

 

Fursecuri panettone de casă - Mod de preparare

Pasul 1. În castronul mare al unui mixer stand dotat cu atașamentul cu palete, bateți untul și zahărul granulat la viteză medie până când devine ușor și pufos, aproximativ 1 minut.

Pasul 2. Reduceți viteza mixerului la medie-joasă. Adăugați gălbenușurile de ou și bateți pentru a le combina. Răzuiți bolul. Adăugați făina și sarea și amestecați la viteză mică doar pentru a le combina. Adăugați laptele și extractul de portocale și bateți pentru a se combina. Încorporați migdalele, coaja de portocală, coacăzele, caisele și chipsurile. 

Pasul 3. Întoarceți aluatul pe o bucată lungă de folie de plastic. Se rulează în 2 bușteni (453 g) de aproximativ 24 cm lungime și 4 cm lățime. Puneți la frigider cel puțin 1 oră și 30 de minute sau până la 2 ore.

Pasul 4. Aranjați grătarele în treimea superioară și inferioară a cuptorului; preîncălziți la 180° C. Tapetați 2 foi de copt cu pergament. Tăiați buștenii în rondele cu o grosime puțin mai mare de 1 cm jumătate. Aranjați-le pe foile pregătite, la o distanță de 2,5 cm una de alta.

Pasul 5. Coaceți fursecurile, rotind foile la jumătatea timpului, până când marginile sunt aurii, 25-30 de minute. Se lasă să se răcească complet. 

Pasul 6. Într-un castron mediu rezistent la căldură, puneți ciocolata albă la microunde în trepte de 10 secunde, amestecând între ele, până când se topește și se omogenizează. Se înmoaie o jumătate din fiecare fursec în ciocolată și se așază pe pergament. Presărați fursecurile cu felii de migdale și caise uscate.

 

------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt    

- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel