Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fursecuri din turtă dulce de casă - Gustul nostalgic și autentic al sărbătorilor de iarnă
WhatsApp
Iată una dintre cele mai simple și populare rețete de prăjituri de Crăciun, fursecuri din turtă dulce. Moale în centru, crocantă pe margini și perfect condimentată, cu melasă și zahăr brun, turta dulce îți va face sărbătorile mai frumoase.
Fursecuri din turtă dulce de casă - Gustul nostalgic și autentic al sărbătorilor de iarnă / Foto: Unsplash

Rețeta completă scrisă este mai jos, dar haideți să trecem în revistă câteva ingrediente cheie aici mai întâi. Rețetele de prăjituri de turtă dulce încep toate la fel, dar pot fi ajustate după plac.

La rețeta originală, poți adaugă ceva mai multă melasă și poți crește cantitatea de condimente (scorțișoară, ghimbir, cuișoare și condimente), pentru o aromă mai intensă. De asemenea, puțină făină în plus ajută fursecurile să își poată păstra forma.

 

Fursecuri din turtă dulce - Ingrediente

 

- 145 g de unt nesărat, înmuiat la temperatura camerei
- 150g de zahăr brun deschis sau închis la culoare, ambalat
- 160ml melasă nesulfurată
- 1 ou mare, la temperatura camerei
- 1 linguriță de extract de vanilie pură
- 438g de făină de toate tipurile 
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță de sare
- 1 lingură de ghimbir măcinat (da, 1 lingură întreagă!)
- 1 lingură de scorțișoară măcinată
- 1/2 linguriță de condimente măcinate
- 1/2 linguriță de cuișoare măcinate
- glazură pentru prăjituri pentru decor

 

Fursecuri din turtă dulce - Instrucțiuni

 

Într-un castron mare, folosind un mixer manual sau un mixer vertical prevăzut cu un accesoriu cu palete, bateți untul timp de 1 minut la viteză medie până când devine complet neted și cremos. Adăugați zahărul brun și melasa și bateți la viteză medie-mare până când se combină și are aspect cremos. Se răzuiește pe părțile laterale și pe fundul bolului, după cum este necesar.

În continuare, bateți oul și vanilia la viteză mare timp de 2 minute întregi. Răzuiți pe părțile laterale și pe fundul castronului, după cum este necesar. Untul se poate separa; este în regulă.

Într-un castron separat, bateți făina, bicarbonatul de sodiu, sarea, ghimbirul, scorțișoara, condimentele și cuișoarele împreună până când se combină. La viteză mică, amestecați încet în ingredientele umede până când se combină. Aluatul de biscuiți va fi destul de gros și ușor lipicios.

Împărțiți aluatul în două și puneți fiecare pe o bucată mare de folie de plastic. Înfășurați-le bine pe fiecare și bateți-le pentru a crea o formă de disc. Răciți discurile timp de cel puțin 3 ore și până la 3 zile. Răcirea este obligatorie pentru acest aluat de biscuiți. 

 

Fursecuri din turtă dulce - Rețeta pas cu pas

 

Preîncălziți cuptorul la 177°C. Tapetați 2-3 foi mari de copt cu hârtie pergament sau covorașe de silicon. Puneți deoparte.

Scoateți 1 disc de aluat de biscuiți răcit din frigider. Făinați cu generozitate o suprafață de lucru, precum și mâinile și masa de rulat. Sfaturi pentru rularea aluatului - aluatul poate crăpa și poate fi sfărâmicios pe măsură ce îl rulezi. Ceea ce este de ajutor este să îl ridicați și să îl rotiți pe parcurs. În plus, vă puteți folosi degetele pentru a vă ajuta să uniți la loc marginile crăpate.

Primele câteva rulouri sunt întotdeauna cele mai dificile, deoarece aluatul este atât de tare, dar este mult mai ușor să derulați din nou resturile. Tăiați în forme. Așezați formele la 2,5 cm distanță pe foile de copt pregătite. Se rulează din nou resturile de aluat până când tot aluatul este modelat. Se repetă cu restul de aluat.

Coaceți fursecurile timp de aproximativ 9-10 minute. Dacă tăieturile pentru fursecuri sunt mai mici de 10 cm, coaceți-le timp de aproximativ 8 minute. Dacă tăieturile de fursecuri sunt mai mari de 10 cm, coaceți-le timp de aproximativ 11 minute. Asigură-te că rotești tava o dată în timpul coacerii. Rețineți că, cu cât se coc mai mult timp fursecurile, cu atât vor fi mai tari și mai crocante. Pentru fursecuri moi de turtă dulce, urmați timpul de coacere sugerat de mine.

Lăsați fursecurile să se răcească timp de 5 minute pe foaia de biscuiți. Transferați-le pe un grătar de răcire pentru a se răci complet. După ce s-au răcit complet, decorați-le după cum doriți.

Fursecurile se păstrează proaspete acoperite la temperatura camerei timp de până la 1 săptămână.

-------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
    
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel