Cum să uităm după-amiezile la casa bunicii, așteptând ca ea să ne răsfețe cu aceste delicatese? Cu siguranță, fiecare dintre bunici ar avea un mic secret, dar ingredientul care nu a lipsit niciodată a fost dragostea. Vrei să păstrezi această frumoasă tradiție de familie? Astăzi vă învățăm cum să faceți fritjelii cu mere. Hadeți să gătim!
- 125 grame de făină 0000
- 1 ou
- 120 mililitri de lapte (½ cană)
- 40 de grame de zahăr
- 1 lingurita de praf de copt
- 50 de grame de mere
- arome dupa gust: coajă de portocale sau de lămâie, scorțișoară, esență de vanilie, anason dulce
- zahăr suplimentar pentru pudrat
- ulei de floarea soarelui sau de soia pentru prăjit.
Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să separați albușul de gălbenuș, punându-le pe fiecare într-un recipient diferit. Adăugați jumătate din zahăr în bolul cu albușurile și bateți până se întărește, adică până când albușurile sunt tari. Mai târziu, adăugați restul de zahăr în gălbenușuri și bateți până devine spumos.
Adăugați apoi laptele și aromele pe care le-ați ales. Bateți până se integrează.
Este timpul să adăugați făina cernută cu praful de copt. Amestecați bine cu mișcări învăluitoare până când toate ingredientele sunt bine integrate.
Apoi, decojiți mărul și tăiați-l în cuburi foarte mici. Adăugați-le în aluat .
La final, încorporați albușul, ușor și cu mișcări învăluitoare pentru a nu îndepărta aerul pe care îl încorporăm.
Acoperiți preparatul cu folie de plastic și lăsați-l să se odihnească la frigider pentru aproximativ 15 minute.
Următorul pas este să încălziți uleiul într-un recipient adânc, până când ajunge la 160°C. În acel moment, cu ajutorul a două linguri, începeți să turnați porții mici din aluat în ulei.
Truc: vă recomandăm să alegeți un recipient mic, dar adânc, astfel încât să fie complet scufundate.
Prăjiți timp de 2 sau 3 minute, în timp ce le rotiți pentru a obține o gătire uniformă și o rumenire. Scoateți, scurgeți pe hârtie absorbantă. Apoi ungeți-le pe o farfurie cu zahăr.
Truc: încercați să țineți în permanență temperatura uleiului sub control pentru ca prăjirea să fie sănătoasă, ca frijuliile să crească și să nu rămână crude.
Acum puteți să le așezați pe un platou pentru prezentare sau să-i lăsați pe toți să „fure” gogoșile cu mere.
Iată câteva sfaturi pentru a îmbogăți aroma friturilor cu mere.
În loc să le serviți simplu, le puteți umple cu smântână, frișcă sau ciocolată.
Puteți adăuga scorțișoară în zahăr unde le veți îmbracă la finalul prăjirii sau le puteți scălda cu miere.
La fel, este posibil să înlocuiți zahărul din aluat cu miere.
Poftă bună!
-------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News