Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța. Gestul unei românce, prinsă în flagrant când fura dintr-un supermarket, i-a șocat pe polițiști: „Credeam că vor să mă violeze!“
WhatsApp
O românca a fost condamnată vineri, 26 noiembrie, în lipsă, de către tribunalul penal din Rennes, pentru exhibiție sexuală, după ce și-a dat jos chiloții la Lidl din Liffré. Femeia fusese prinsă în flagrant, când sustrăgea bunuri dintr-un supermarket și a recurs la acest gest ca să se răzbune pe polițiști.

O româncă a fost condamnată vineri, 26 noiembrie, în absența sa, de către tribunalul penal din Rennes pentru "exhibiție sexuală", după ce și-a dat jos chiloții în magazinul Lidl din Liffré (Ille-et-Vilaine) la 22 aprilie 2021.

De fapt, Carmen tocmai fusese prinsă în flagrant delict de "tentativă de jaf în grup" alături de compatrioata ei, Romana.

Una dintre cele două ar fi aruncat intenționat monede pe jos după ce a trecut pe la casa de marcat a supermarketului pentru a-i distrage atenția lui Suzanne, o locuitoare a orașului vecin Saint-Aubin-du-Cormier, în timp ce complicele ei a băgat mâna în poșeta victimei pentru a-i fura cardul bancar.

Ele "observaseră anterior codul secret" al acestei persoane în vârstă, atunci când aceasta își plătea cumpărăturile, a precizat președintele tribunalului penal din Rennes. 

 

Franța. Româncă, prinsă în flagrant când fura dintr-un supermarket

 

Cu toate acestea, un "martor" a asistat la scenă și a ajutat la arestarea lor.

Împotriva tuturor așteptărilor și fără niciun motiv real, Carmen și-a "dat chiloții jos" și și-a expus sexul "în văzul tuturor".

În timpul audierii sale de către poliție, aceasta a declarat că "nu își amintește deloc" aceste fapte. În mod paradoxal, ea "se temea să nu fie violată", a continuat președintele, citind documentele din dosar.

Cele două inculpate avuseseră mai mult succes cu două săptămâni mai devreme, tot într-un supermarket Lidl, dar în Rennes.

Cu ajutorul cardului bancar pe care îl furaseră de la Marie, au obținut șase cecuri PMU în valoare totală de 3.000 de euro. De asemenea, au reușit să retragă 500 de euro în numerar de la un bancomat.

Luată la întrebări, Romana a recunoscut faptele, dar a certificat că "cealaltă" a fost cea care a furat cardul bancar din parcarea supermarketului.

 

Gestul i-a șocat pe polițiști: „Credeam că vor să mă violeze!“

 

În ceea ce privește cazierul lor judiciar, Carmen fusese deja condamnată pentru un furt la Marsilia, în 2013. Ea a fost condamnată la patru luni de închisoare, cu un ordin de detenție. Compatrioata ei, Romana, avea două mențiuni în cazierul judiciar francez, deja în cazuri de furt și escrocherie.

Procurorul general nu a avut nicio îndoială cu privire la vinovăția lor: imaginile de pe camerele de supraveghere de la Lidl din Rennes le arată "destul de clar" cum își "urmăreau" victima înainte de a o jefui.

Prin urmare, a cerut pedepse "destul de disuasive" de șase luni de închisoare, "dacă într-o zi se vor întoarce în Franța": cei doi inculpați locuiesc "între Franța și România".

În cele din urmă au primit o pedeapsă de opt luni de închisoare cu suspendare. Cei 200 de euro care fuseseră confiscați după incidentul de la Liffré au fost, de asemenea, confiscați.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel