Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franţa raportează o creştere cu 25% a numărului de cazuri noi de infectare cu COVID într-o săptămână
WhatsApp
Îngrijorările devin tot mai mari în Franţa în contextul în care numărul cazurilor noi de COVID-19 a început din nou să crească, după ce rata noilor infectări a înregistrat o creştere de 25% pe parcursul ultimei săptămâni, au raportat autorităţile franceze din domeniul sănătăţii, citate de DPA.

Regiunea Grand Est prezintă cea mai mare rată de incidenţă, măsurată la 100.000 de locuitori într-un interval de şapte zile, după ce a ajuns vineri la 998, un parametru ce marchează o creştere cu 31% în raport cu săptămâna precedentă.

În acelaşi interval, ratele de spitalizare au rămas la niveluri stabile, iar numărul pacienţilor internaţi cu noul coronavirus în secţiile de terapie intensivă a scăzut.

Franţa a anulat majoritatea restricţiilor sale anti-COVID-19 luni, inclusiv obligativitatea de purtare a măştii sanitare în spaţiile închise şi în transportul public. De asemenea, francezii nu mai sunt obligaţi să prezinte informaţii despre statutul lor vaccinal la intrarea în anumite spaţii publice.

În acest context, pandemia de COVID-19 nu mai pare să joace un rol important în campania pentru apropiatele alegeri prezidenţiale din Franţa. Preşedintele Emmanuel Macron abia a menţionat-o joi în timpul unei prezentări de patru ore a programului său electoral. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel