Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franţa impune certificatul digital pentru accesul la muzee, cinematografe şi alte spaţii culturale
WhatsApp
Autoritățile Franţa impun folosirea certificatului digital pentru accesul la muzee, cinematografe sau alte spaţii culturale. Decizia a fost luată în urma unei creşteri alarmante a numărului de cazuri COVID, generat de varianta Delta. 

Reguli mai stricte care vizează evenimentele şi spaţiile unde se reunesc peste 50 de persoane intră de miercuri în vigoare în Franţa în contextul unui al patrulea val de infectări cu noul coronavirus, informează DPA. F

Un rezultat negativ al unui test pentru depistarea coronavirusului, dovada vaccinării sau a trecerii prin boală vor fi necesare de azi înainte pentru a merge la cinema, teatre şi muzee.

Târgurile şi anumite complexe sportive vor fi de asemenea vizate, potrivit Monitorului Oficial.

Preşedintele Emmanuel Macron a anunţat măsurile săptămâna trecută.

Din luna august, cerinţele vor fi extinse la trenurile de lung parcurs, baruri, restaurante, centre comerciale şi spitale. Guvernul a adoptat o lege în acest sens.

Nu a fost precizată data exactă de la care vor intra în vigoare măsurile în luna august.

Franţa se confruntă cu un al patrulea val al pandemiei care ar putea fi ''foarte sever'', a avertizat purtătorul de cuvânt al guvernului,Gabriel Attal, la începutul săptămânii. Mai bine de jumătate din populaţia de 67 de milioane de locuitori a primit cel puţin o doză al unui vaccin anti-COVID-19.

În weekend, peste 100.000 de persoane au demonstrat în Franţa împotriva măsurilor mai stricte împotriva coronavirusului, iar centre de vaccinare din zone izolate au fost vandalizate şi incendiate.

Creştere neobinşnuită a infectărilor

 

Numărul de contaminări cu COVID-19 în Franţa în ultimele 24 de ore a urcat la 18.000 în comparaţie cu sub 7.000 în săptămâna anterioară, a anunţat cu îngrijorare ministrul sănătăţii, Olivier Véran, în opinia căruia, această creştere, cauzată de varianta Delta, este neobişnuită, informează AFP.

''Am cifrele de contaminare din ultimele 24 de ore din ţara noastră (...). Ieri am ajuns la 18.000 de contaminări în doar 24 de ore'', a spus ministrul adresându-se Adunării Naţionale.

Bilanţul final pentru ultimele 24 de ore va fi publicat în cursul serii de Serviciul de sănătate publică din Franţa.

''Acest lucru înseamnă că este vorba de o creştere a circulaţiei virusului de ordinul 150% într-o săptămână: nu am mai văzut o asemenea situaţie până acum, nici în cazul Covid (varianta originală a virusului), nici cu varianta engleză, nici cu cea sud-africană, nici cu cea braziliană'', a continuat acesta.

Ministrul francez al Sănătăţii: "Nu am mai văzut o asemenea situaţie"

 

Un astfel de nivel al cazurilor pozitive nu a mai fost înregistrat de la mijlocul lunii mai.

''Avem o armă, vaccinarea'', a pledat acesta. ''Nu mai e timp să ne îndoim, să ezităm, este timpul pentru imunitatea colectivă, este vorba despre responsabilitate colectivă şi este singurul mijloc de care dispunem (...) pentru a scăpa de Coronavirus odată pentru totdeauna''.

După mai multe săptămâni cu bilanţul în scădere, numărul cazurilor este în creştere în Franţa din cauza variantei Delta, mai contagioase.

Guvernul se teme că această creştere a cazurilor, care afectează pentru moment în special tinerii, urmează să afecteze persoanele vârstnice sau fragile, nevaccinate, ceea ce va duce la o creştere a numărului de spitalizări.

În prima parte a zilei de marţi, prim-ministrul Jean Castex a indicat că obiectivul de 40 de milioane de prime doze de vaccin împotriva COVID-19 administrate ''ar trebui atins la sfârşitul lunii iulie'', cu o lună în avans faţă de calendarul iniţial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel