Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța este pe drumul cel BUN. Ministrul Veran: "Putem vaccina 2,4 milioane de persoane până la sfârşitul lui februarie"
WhatsApp
Franţa este pe drumul cel bun pentru a-şi atinge ţinta de vaccinare a 1 milion de persoane împotriva COVID-19 până la sfârşitul lunii ianuarie şi are suficiente doze pentru a creşte totalul la 2,4 milioane de persoane vaccinate până la sfârşitul lunii februarie, a declarat luni ministrul sănătăţii Olivier Veran, citat de Reuters. 

În timpul unei vizite la un centru de vaccinare din oraşul Grenoble (est), Veran a spus reporterilor că Franţa a înfiinţat acum aproximativ 800 de astfel de centre.

"Odată cu accelerarea campaniei de vaccinare în casele de bătrâni, vom atinge confortabil obiectivul nostru de 1 milion de francezi vaccinaţi până la sfârşitul acestei luni", a spus el, potrivit Agerpres.

Duminică, Ministerul Sănătăţii a anunţat că Franţa a vaccinat peste 422.000 de persoane de la începutul campaniei de vaccinare pe 26 decembrie.

Însă Franţa se află încă în urma altor ţări europene precum Marea Britanie, unde numărul de persoane care au primit o primă doză de vaccin ajunsese la 3,2 milioane vineri. În Germania şi Italia, peste 1 milion de persoane au fost vaccinate la sfârşitul săptămânii trecute.

Potrivit lui Veran, principala provocare în Franţa - care a raportat aproape 3 milioane de cazuri confirmate de COVID-19, cele mai multe din Uniunea Europeană - nu este logistica procesului de vaccinare, ci numărul dozelor livrate.

O nouă livrare a vaccinului dezvoltat de Pfizer Inc şi BioNTech va sosi în această săptămână şi altele vor ajunge în săptămânile următoare, a spus el.

Franța va fi capabilă să vaccineze 2,4 milioane de persoane până la sfârşitul lunii februarie

 

Cu vaccinurile deja la dispoziţie, Franţa va fi capabilă să vaccineze 2,4 milioane de persoane până la sfârşitul lunii februarie, a declarat Veran.

Acest total ar putea creşte la 4 milioane odată ce vaccinurile comandate de la alte companii farmaceutice sunt aprobate de autorităţile sanitare, a mai spus el.

Joi, Veran a declarat că Franţa este aprovizionată cu 500.000 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech pe săptămână, o cantitate ce va creşte la 1 milion pe săptămână şi că spera că 5 milioane de persoane vor fi vaccinate în Franţa până la Paşti.

De luni, vaccinările împotriva coronavirusului sunt disponibile tuturor persoanelor cu vârsta peste 75 de ani şi nu numai celor din casele de bătrâni şi cu probleme grave de sănătate.

Vaccinul este deja disponibil pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii cu vârste de peste 50 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel