Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța, cerere oficială către companiile alimentare să reducă prețurile. Pe listă se află Danone, Nestle sau Coca-Cola
WhatsApp
Guvernul francez a făcut o solicitare oficială către 75 de companii din industria alimentară pentru a reduce prețurile. Pe listă se află Danone, Kellogg, Coca-Cola sau Nestle.  

Danone și Kellogg se numără printre cele 75 de companii producătoare de bunuri de larg consum cărora autoritățile franceze le-au cerut să reducă prețurile, potrivit unei liste consultate de Reuters pe care sursele spun că guvernul o folosește pentru această inițiativă.

Ministrul de finanțe, Bruno Le Maire, a declarat pe 9 iunie că a obținut angajamentul unor companii de a reduce prețurile la sute de produse, sub amenințarea unor sancțiuni financiare în cazul în care acestea nu se conformează.

Guvernul francez folosește lista elaborată de un grup de cercetare, ca referință pentru proiect, potrivit a trei surse care au cunoștință despre acest subiect. Ministerul francez al Economiei a declarat că nu poate confirma sau infirma lista.

Unilever a confirmat că se regăsește pe listă

 

Unilever, producătorul maionezei Hellmann's și al supei Knorr, a declarat la 9 iunie pentru Reuters că este una dintre companiile incluse în planul guvernului. Presa franceză a identificat recent și alte companii, printre care Coca-Cola, Mondelez și Nestle.

Dar lista include o gamă largă de producători de alimente, cum ar fi grupul agricol francez Avril, precum și unii dintre cei mai mari producători de băuturi din lume, inclusiv Pernod Ricard.

Danone și Nestle au refuzat să comenteze, în timp ce Coca-Cola, Mondelez și producătorul de bere ABI nu au răspuns la o solicitare de comentarii. Pernod Ricard a trimis Reuters către organismul său comercial.

Kellogg a precizat într-o declarație că nu poate comenta discuțiile dintre guvern, asociațiile comerciale și retaileri, dar că runda sa anuală de negocieri a fost finalizată. Aceasta a precizat că prețurile de vânzare cu amănuntul pentru produsele sale au fost stabilite exclusiv de către retailer.

Măsura luată de guvernul francez, dacă va avea succes, ar putea forța unele dintre companiile care au avut creșteri de prețuri de 10% sau mai mult în ultimele luni să redeschidă negocierile privind prețurile cu marii retaileri și să pună presiune asupra marjelor lor de profit.

Prețurile au crescut, deși materiile prime s-au ieftinit

 

Oficialii francezi sunt furioși de luni de zile că prețurile din supermarketuri au atins niveluri record, chiar dacă costurile materiilor prime ale multor producători de alimente au scăzut.

Producătorii de orice, de la înghețată la produse de curățenie, au crescut prețurile, spunând că trebuie să țină pasul cu costurile care au crescut vertiginos după ce războiul din Ucraina a făcut ca energia și alte produse de bază să fie și mai scumpe decât în timpul pandemiei.

Unii producători de bunuri de consum au declarat recent că costurile încep să scadă, ceea ce a determinat legiuitorii și autoritățile de reglementare să acuze companiile că mențin prețurile ridicate în mod inutil.

Investitorii au avertizat în ultimele luni că firmele producătoare de bunuri de consum ar trebui să înceapă să atenueze creșterea prețurilor pe măsură ce costurile lanțului de aprovizionare scad, îngrijorați de faptul că noi majorări ar putea afecta cota de piață și creșterea marjelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
Spectacola.ro
03 dec 2023, 08:58
DCNews.ro
03 dec 2023, 12:07
Spectacola.ro
03 dec 2023, 08:58
DefenseRomania.ro
01 dec 2023, 12:52
ParintiSiPitici.ro
01 dec 2023, 11:34
DCNews.ro
03 dec 2023, 12:07
DefenseRomania.ro
01 dec 2023, 12:52
DCMedical.ro
03 dec 2023, 08:42
DCBusiness.ro
03 dec 2023, 13:21
Astrosens.ro
01 dec 2023, 12:55
DCBusiness.ro
03 dec 2023, 13:21
ParintiSiPitici.ro
01 dec 2023, 11:34
RadioDCNews.ro
28 noi 2023, 11:12
Astrosens.ro
01 dec 2023, 12:55
RadioDCNews.ro
28 noi 2023, 11:12
DCMedical.ro
03 dec 2023, 08:42