Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Francezii suportă greu creșterea prețurilor la carburanți și energie: Mulți nu pornesc încălzirea sau revin la sobele cu lemne
WhatsApp
Creșterea prețurilor la combustibili și la energie provoacă shimbări importante în viețile de zi cu zi ale francezilor, mulți dintre ei fiind nevoiți să nu pornească sistemele de încălzire și să mai pună o haină în plus pe ei. 
Negrescu: Oamenii vor plăti la energie electrică facturi de trei, patru ori mai mari decât anul trecut

Francezii au parte de o iarnă cu totul specială. Creșterea prețurilor la combustibili a dus la auto-impunerea de restrictii, în pofida temperaturilor care scad în fiecare zi. Pentru a economisi bani, mulți consumatori nu pornesc încălzirea și mai pun o haină în plus. Alții revin la sobele cu lemne. În plus, companiile solicită bani în plus pentru a face față cheltuielor, potrivit Știrile TVR.

Companiile franceze care livrează energie au cerut o creștere de cel puțin nouă la sută. Dacă acest lucru nu este posibil, ele cer să poată renunța la contracte. Motivul este creșterea prețurilor la energie și la materiile prime.

Francezii încearcă să facă față frigului

 

De obicei, condominiul începea sezonul de încălzire la mijlocul lunii octombrie. Creșterea facturilor la gaz a fost cea care a determinat amânarea pornirii încălzirii. Pentru a se feri de frig, rezidenții poartă haine călduroase. Alții pun în funcțiune sobe cu lemne în anumite momente ale zilei.

"Sunt între 12 și 13 grade, asta pentru toate camerele din nord. Dar nici măcar în partea cealaltă nu se ajunge la 15 grade. Nu se mai poate continua așa. Este prea mult, este prea mult. Au tot amânat-o de o lună de zile. Am fi putut avea încălzire astăzi, a spus proprietarea unui apartament", potrivit sursei citate.

La fel de greu este și în școli. Mii de copii iau prânzul în fiecare zi la cantine, livrat de un furnizor privat de servicii. Acesta solicită o majorare a prețurilor, care ar putea fi transferată asupra familiilor.

Probleme mari și pentru hotelieri

 

Creșterea costurilor la energie creează mari probleme și hotelierilor.

Ne gândim să închidem la sfârșit de săptămână, pentru că la sfârșit de săptămână suntem mai puțin ocupați. Iarna este perioada în care trebuie să ne încălzim cel mai mult. Prin urmare, este mai judicios să închidem în weekend-uri, spune managerul unui hotel.

Multe municipalități au fost deja de acord să majoreze contractele. Dar, în contextul în care mai sunt doar câteva zile până la stabilirea bugetelor locale, această cerere nu este bine primită. Companiile dau asigurări că nu vor fi schimbate cantitățile de energie solicitate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel