Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Forțele de apărare ucrainene lansează o contraofensivă în direcțiile Harkov și Izium
WhatsApp
Forțele de apărare ucrainene (AFU) lansează o contraofensivă în două direcții: Harkov și Izium.

Valeri Fedorovîci Zalujnîi, comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei și membru al Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, a discutat situația de pe front cu generalul american Mark Milley.

Forțele de apărare ucrainene au lansat contraofensive în direcțiile Harkov și Izium.

Acest lucru este declarat pe canalul Telegram al comandantului-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnîi.

Forțele de apărare ucrainene lansează o contraofensivă în direcțiile Harkov și Izium

 


El a spus că a discutat cu președintele Statului Major al SUA, generalul Mark Milley, despre situația operațională privind agresiunea armată din Ucraina.

"În mod tradițional, l-am informat pe omologul meu american cu privire la situația operațională. În special, despre deplasarea principalelor eforturi ale inamicului în direcția Luhansk, unde continuă luptele aprige în zona Popasna, Kreminna și Torske, și despre trecerea forțelor de apărare ucrainene la acțiuni de contraofensivă în direcția Harkov și Izyum", a precizat Zalujnîi.

Potrivit acestuia, el s-a concentrat pe utilizarea din nou a rachetelor de croazieră de către agresorul rus pentru a perturba căile logistice de furnizare a asistenței militare și tehnice Ucrainei.

"Problema dotării Ucrainei cu sisteme de rachete cu lansare multiplă M142 HIMARS și M270 MLRS este foarte urgentă", a subliniat comandantul-șef al AFU.

După cum a raportat UNIAN, la 5 mai, Statul Major General al Forțelor Armate ucrainene a declarat că inamicul a pierdut controlul asupra mai multor așezări de la granița dintre regiunile Mykolayiv și Kherson.

În același timp, ocupanții își continuă ofensiva cu scopul de a stabili un control deplin asupra teritoriului regiunilor Donețk și Luhansk și de a deține un coridor terestru cu Crimeea.

Vezi și: Capitalele europene, ameninţate cu rachete nucleare. Ruşii spun că vor ajunge în rai“, iar vesticii „vor arde în iad ca nişte gândaci"

Berlin, Londra şi Paris, ameninţate că pot fi distruse în 200 de secunde cu rachetele nucleare Satan II. Ruşii spun că "vor ajunge în rai, iar vesticii vor arde în iad ca nişte gândaci".

Delir total la o televiziune rusă de stat - jurnalişti şi politicieni ruşi spun că Rusia are capacitatea de a distruge Berlinul, Londra şi Parisul în 200 de secunde. Un jurnalist rus afirmă că "în caz de război nuclear, toţi vom muri, dar măcar ruşii vor ajunge în rai, iar vesticii vor arde în iad ca nişte gândaci", potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel